Снимка: БГНЕС
fallback

Първият орбитален полет на прототипа на космическия кораб Starship на компанията SpaceX, собственост на предприемача Илон Мъск, може да бъде през декември, предаде "Ройтерс", като цитира Марк Кирасич, представител на НАСА.

"Насочени са четири големи полета на Starship. Първият от тях ще бъде през декември, в началото на декември", каза той.

Допълнителни наземни тестове с ракетата и регулаторни проверки обаче могат да забавят първата орбитална мисия след декември. Според "Ройтерс" Федералната авиационна администрация на САЩ все още не е издала лиценз на SpaceX за изстрелване.

Oще по темата
Ведомството ще реши дали да даде разрешително на компанията "само след като SpaceX предостави цялата незадължителна информация и можем напълно да я анализираме", каза говорител на Федералната авиационна администрация на САЩ пред "Ройтерс."Представител на компанията не коментира.

SpaceX планира да използва Starship в междупланетни мисии, включително полети до Луната и Марс. Космическият кораб за многократна употреба е предназначен за 100 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Мухаха

преди 1 година

А дано ... ама надали . Тая статия е залъгалка за наивниците .... Мъск основно го интересува Туитър и тотално е абдикирал от всичко останало . Разпродава акции на Тесла ... За СпейсЕкс не се е сещал скоро .... А останалите компании които притежава вече са го забравили как изглежда . Великия само от време на време се опявява на някое официално събитие , говори общи приказки колкото да отбие номера и после се прави на зает и се измъква .... С прекалено много неща започна да се занимава.

14

Анонимен

преди 1 година

До Таня - За определени хора ...

13

Пак по опорката?

преди 1 година

До Анонимен 9: И какво и е окаяното на руската програма? Русия продължава да превозва американски астронавти до международната космическа станция. Редуват се с полетите на ракетите на Мъск. А преди него американците даже нямаха избор - возеха ги само на руски ракети. Окаяно е състоянието на НАСА. Ако не е Мъски за никъде не са.

fallback