Снимка: БГНЕС
fallback

Американският държавен секретар Антъни Блинкен заяви днес, че всеки член на Съвета за сигурност на ООН трябва да изпрати ясен сигнал на Русия, че тя трябва да спре с ядрените си заплахи във войната в Украйна, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Блинкен използва повода на сесията на Съвета днес на ниво външни министри, за да разкритикува руската инвазия и да призове останалите страни да осъдят конфликта.

"Всяка страна членка на Съвета трябва да изпрати ясно послание, че тези безразсъдни заплахи с ядрено оръжия трябва да спрат незабавно", каза Блинкен.

Oще по темата
Блинкън освен това призова международната общност да принуди руския президент Владимир Путин да даде отчет за действията си заради инвазията си в Украйна, предаде Франс прес. "Не може да оставим президента Путин да се измъкне така", заяви Блинкън.

"Този международен ред, който ни събира тук днес и който ние се опитваме да съхраним, е разбит на парчета пред нашите очи", допълни той.

"Това, че президентът Путин избра тази седмица, когато повечето лидери от този свят, се събираха в ООН, да налее масло в огъня, който той запали, показва, че той демонстрира пълното си пренебрежение към Устава на ООН", добави Блинкън.

Още преди началото на заседанието пък украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви пред репортери, че планира да запази безопасна социална дистанция от руския си колега Сергей Лавров, който също присъства, посочва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 1 година

Пълно трябва да спрат ядрените заплахи от Зеленски инсинуирани от неговите американски господари. Руснаците имат право да се защитават с всяко подходящо оръжие щом е застрашено тяхното оцеляване като държава. Това задълбаване в конфликта от НАТО и САЩ по типа на крадеца вика дръжте крадеца само ще доведе до абсолютно нормална реакция на Русия- един категоричен решителен твърд отговор, който ще доведе до значителни загуби за западняците и глобална икономическа криза.

40

баба мара

преди 1 година

защо оон вие питахте ли оон да изпращате оръжие и пари на украина сащ савиновни за всичко което става по света 75 години не мирясахте конфликти воинии печалби това сте вие убии-ци по генезис

39

пуйката

преди 1 година

Къде мога да прочета отчета на САЩ пред ООН за войната във Виетнам?Кога империя е давала отчет на някого в световната история?Къде е отчета на Чингиз Хан?

fallback