Снимка: БГНЕС
fallback


Илон Мъск добави обезщетение, изплатено от Twitter на разобличител, към списъка с причини, поради които се чувства в правото си да се откаже от сделката за закупуване на платформата.

В писмото за прекратяване на договора, изпратено до Twitter, фирмата е обвинена, че не го е информирала за многомилионното обезщетение, изплатено на напускащия ръководител по сигурността Питър Затко. Той е внесъл разобличителна жалба, в която критикува практиките за сигурност на Twitter, съобщи АФП.

Адвокатите на Мъск твърдят, че липсата на съгласие от негова страна, преди да плати на Затко, предоставя още едно правно основание за разваляне на сделката с Twitter.

От Twitter не се съгласиха с това, предава БГНЕС.

"Изглежда, че моят приятел твърди, че Twitter е трябвало безвъзмездно да съобщи на Мъск, че съществува недоволен бивш служител, който е направил различни твърдения, които са били проучени и намерени за неоснователни", заяви адвокатът на Туитър Уилям Савит по-рано тази седмица.

"В това няма никакъв смисъл."

Мъск заяви в първоначалното си писмо за прекратяване на договора, че отменя сделката, тъй като е бил подведен от Туитър по отношение на броя на ботове в платформата му.

В противоречиво решение по-рано тази седмица Катхалин Маккормик, канцлер на съда в Делауеър, който наблюдава делото, заяви, че Мъск може да добави разкритията на Затко, които се появиха през август.

Но тя отхвърли искането му за отлагане на съдебния процес. Според нея удължаването на делото "би довело до риск от допълнителни вреди за Туитър, които са твърде големи, за да бъдат оправдани".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

В Турция уккраиннките се пращяха за половин кутия цигари.Сега сигурно се пращят за 1 цигара.Отварям консерва Зелен Боб и изплува Зеленнски.Пари иска,а не осъзнава че погуби Родината си.Войната започна преа 2014 година,когато украиннци изгаряха живи хора-руснаци.С бензин ги поливаха и ги запалваха.Това е ФАШИЗЪМ.

13

Илон Мъск :

преди 1 година

Кръв повръщам, пари не връщам !

12

До Анонимен

преди 1 година

И какво, НАСА още ли ползва руски двигатели? Що? На вас, продуханите мозъчета, трябва да ви светне, че американците са прагматични - ако сметнат, че нещо им е евтино и изгодно, го купуват. В момента вече не им е изгодно (политически) да купуват СЪВЕТСКИ (а не руски) двигатели, защото имат поне три отделни частни фирми, които извеждат неща в космоса. За разлика от Роскосмос, който се опита да унищожи всякаква конкуренция в Русия (справка - Даурия аероспейс),и сега е след Китай по брой пускове.

fallback