Снимка: БГНЕС

Представители на Демократическата партия, които водят кампании в САЩ, в доста от случаите не канят президента на САЩ Джо Байдън да говори в тяхна подкрепа или го избягват. Това съобщи "Вашингтон пост", позовавайки се на данни от анкета, проведена сред повече от 60 участници в кампании за губернаторски пост и в надпревари за политическо представителство на различни нива.

Както отбелязва изданието, името на Байдън почти не се споменава на уебсайтовете на кампаниите на демократите и в техните акаунти в социалните мрежи. За много политици американският лидер се е превърнал в своеобразна "котва", пише вестникът.

"Кандидатите в ключови надпревари в противоречиви щати или не го молят да дойде, или активно го избягват, когато той идва. Малко кандидати са заявили, че искат Байдън да води кампания за тях в техния щат или район, а много от тях изобщо не отговарят на въпроса", пише вестникът.

Президентът на САЩ започва в четвъртък кампанията си в подкрепа на демократични кандидати за Камарата на представителите и Сената на САЩ на междинните избори. Участниците в политическите кампании на Демократическата партия се надяват Байдън да "зададе тон", да изтъкне своите постижения и да помогне за набирането на средства. Въпреки това рейтингът на много кандидати е много по-висок от този на самия Байдън, така че те не се нуждаят непременно от неговата помощ.

Седрик Ричмънд, високопоставен говорител на Националния комитет на Демократическата партия, отрече информацията на вестника, че кандидатите искат да се "дистанцират" от президента. Той спомена няколко събития в подкрепа на демократите, в които Байдън вече е участвал тази година.

"Ако получавахме по един долар за всеки път, когато някой подценяваше или отписваше Джо Байдън, можехме да изплатим държавния дълг", каза Ричмънд.

Избори през ноември

Междинните избори за Конгреса на САЩ ще се проведат през ноември. Те ще изберат всички 435 членове на Камарата на представителите и 34 сенатори. Понастоящем демократите имат мнозинство в долната камара на Конгреса, а в Сената двете партии имат по 50 места. Тръмп изразява мнение, че Републиканската партия ще успее да поеме контрола над Камарата на представителите на изборите през 2022 г., докато демократите, включително настоящият президент на САЩ Джо Байдън, ще бъдат изправени пред политически крах.

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 3 месеца

той е независим ,защото нищо не зависи от него , дядката само диша и едва ли знае кой е

46

ББ

преди 3 месеца

приятели...САЩ имат способността да излъчват лидери в критични моменти,ВСВ...след това...желязната завеса...г-н Байдън е един от тях и ще остане в Историята на САЩ и Света ни като...Лидер,кото добър Човек,кгб с минусите не променят историята,фактите са важни не клюките на лелките от левски Г,от пАсолството-иZраждане или от конаците на пашите и магазините на любовниците им в барселона...фактите не офшорните ви...скоро и тях!

45

Балканджия

преди 3 месеца

Не котва,той се превърна в гробокопач на мира в света!