Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Китайският президент Си Дзинпин е предупредил американския си колега Джо Байдън, че "тези, които си играят с огъня, ще изгорят". Двамата лидери са провели двучасов телефонен разговор, а повод за думите на китайския лидер е Тайван.

Oще по темата
Байдън е заявил, че позицията на Съединените щати остава непроменена и Вашингтон се противопоставя на едностранните усилия за промяна на статута на Тайван, както и на всяка заплаха за мира и стабилността в региона, предаде БНТ.

От своя страна китайският лидер е подчертал, че Пекин се противопоставя на независимостта на Тайван, както и че няма да толерира чуждестранна намеса в суверенитета на страната. От месеци островът е изправен пред нарастващи китайски военни и икономически заплахи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 1 година

До Някой 23 - Ти затова не си от " щатните плювачи " , че с този акъл си заникъде ! За да си плювач трябва да имаш поне мъничко интелект , да имаш течаща мисъл и познания ,за да имаш някакво критично мнение и чак тогава да си "плювач" , а ти имаш мозък само колкото да пазиш равновесие !

27

Анонимен

преди 1 година

До Shark - Той пък щото той "управлява " - Ти като ги пишеш такива вярваш ли си ! Този е само за параван и понеже е дърт ще си измият ръцете с него и толкоз , ако изобщо се стигне дио там на тази възраст ! Да не говорим че може и изобщо да не знае какво се прави зад гърба му от негово име !

26

Shark

преди 1 година

Бай Дън изобщо не осъзнава какво прави, защото отдавня няма връзка с главния мозък. Те и американцитя нямат такава връзка, щом го избраха на тази възраст да им управлява държавата. Той ако осъзнаваше какво прави, нямаше да има война в Украйна.

fallback