Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

 В съвместна декларация с Израел американският президент Джо Байдън обеща, че Съединените щати са "готови да използват всички елементи на националната си мощ", за да спрат Иран да се сдобие с ядрено оръжие.

Първият ден от посещението на Байдън беше белязано и от пореден негов гаф. По време на реч той заяви: "Трябва да продължим да поддържаме жива истината за честта на Холокоста", но веднага се поправи като използва правилната дума - "Ужасът на Холокоста".

Във втория ден от посещението му в Израел Байдън подписа съвместната декларация с израелския премиер. Израел смята иранската ядрена програма за най-голямата заплаха за националната си сигурност, въпреки че според Иран програмата е мирна, предава Bulgaria ON AIR.

"Днес обсъдихме ангажимента на Америка да гарантира, че Иран никога няма да се сдобие с ядрено оръжие. Това е жизненоважен въпрос за Израел и Съединените щати, а аз бих добавил - и за останалия свят. Продължавам да вярвам, че дипломацията е най-добрият начин за постигане на този резултат. Ще продължим да работим с Израел за противодействие на други заплахи от Иран в региона, включително подкрепа за терористични органзации като Хизбула", каза Джо Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 1 година

като се замисля и Просто Киро прави непрекъснато такива лапсуси , те се дължат или на увреждане на мозъка - дименция или са психически проблем има фройдиски лапсус

33

Анонимен

преди 1 година

Руснаците пак му бъгнаха ауто кюто

32

Па съм я бе

преди 1 година

Израел има ли ядрено оръжие -и що Иран да няма.всички или никой

fallback