Снимка: БГНЕС
fallback

"20% от територията на Украйна е окупирана от Русия и тя трябва да се върне на Украйна преди да започнат да се обсъждат каквито и да е споразумения", каза Хенри Кисинджър пред кореспондента на бТВ в Лондон Васил Христов.

Бившият държавен секретар на САЩ и геополитически анализатор допълни, че Русия е част от европейската история и когато се намери изход от войната, трябва да се възстановят връзките с Русия.

"Ще трябва да се намери отговор на въпроса дали Русия ще е част от Европа или придатък на Азия край границите на Европа. Смятам, че мисията на западната дипломация и на руската, е да се върнат обратно към онази историческа даденост, в която Русия е била част от общата европейска система", допълни Кисинджър.

"Ядрените оръжия съществуват от 70 г. и държавите отделят милиарди долари, за да ги усъвършенстват, но никога досега не са използвани.  Не мисля, че ще се стигне до използването им и сега", допълни Кисинджър, който издаде най-новата си книга "Лидерство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

до 40

преди 1 година

То за руснаците буре с ракия е като чашка с ракия! През 1944 руската армия минала през селото ни и руският капитан надигнал бурето с ракията,че го боляло зъб!На руснаците цялата водка произведена в Украйна няма да им стигне за един ден!На тях само водка им дай!По признание на президента им Путин в Русия загиват от алкохол 40000 руснака годишно!Те затова и воюват-дай му на руснака водка и той прави каквото му кажат,без да се замисли!

41

лекар

преди 1 година

Вследствие на ядрените опити до 1963 година извършени в атмосферата и подводните такива радиационният фон се е повишил 2,5 пъти.Последствията-увеличаване на онкологичните заболявания няколко пъти.Никой не знае още колко века ще страдаме всички от това!През 1963 година се подписва договор за забрана на опитите в атмосферата и подводните.Ядрените инциденти също имат принос за увеличаване на фона.Територията на ядреният взрив ще бъде ничия векове наред като оная в Чернобил!

40

Анонимен

преди 1 година

Уважавания дипломат е казал това което sorosoidite искат да чуят. Мнението си той го каза в Давос, където беше сред равни. За грантаджиите толкова колкото са заслужили. Николко...

fallback