Снимка: БГНЕС
fallback

По време на последните преговори Иран добави искания, които не са свързани с обсъжданията на ядрената му програма, и постигна тревожен напредък в обогатяването на уран, заяви във вторник пратеникът на САЩ за преговорите за възстановяване на ядреното споразумение, предаде "Ройтерс".

Специалният пратеник на САЩ за Иран Робърт Мали заяви, че е представено предложение за график, в който Иран отново да започне да спазва ядреното споразумение и Вашингтон да облекчи санкциите срещу Техеран.

Той заяви, че Иран е добавил нови искания, включително по време на последните преговори миналата седмица в Доха.

Oще по темата
"Те добавиха, включително и в Доха, искания, които според мен всеки, който гледа на това, би възприел като нямащи нищо общо с ядрената сделка, неща, които те са искали в миналото", каза той в интервю за National Public Radio.

Това включваше искания, за които Съединените щати и европейците заявиха, че не могат да бъдат част от преговорите за съживяване на ядреното споразумение на страната със световните сили от 2015 г.

"Дискусията, която наистина трябва да се проведе в момента, не е толкова между нас и Иран, въпреки че сме готови да я проведем. Тя е между Иран и самия него. Те трябва да стигнат до заключение дали сега са готови да се върнат към спазването на споразумението."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Иран е независим

преди 1 година

Що да не иска да пази националните си интереси?

5

Анонимен

преди 1 година

Иран им пука каските в Ирак и Йемен, затова ги пишат тия статии. Русия пък е на свободен ход из Украйна и вече си мести войските в Сирия. Издиша нещо САЩ, ще гледаме пак как пускат ядрени гъби в отчаян опит да спасят илюзията, че са някаква военна, технологична и научна сила. Издишат на всички фронтове и си търсят оправдания. Иран междувремено заедно с Русия заливат Китай с петрол и въглища и се подготвят за продължителна военна доминация. Англо-саксоните да не си мислят, че света им се връзва.

4

Анонимен

преди 1 година

МБС де :)

fallback