Снимка: БГНЕС
fallback

В петък американската компания United Launch Alliance изстреля ракета Atlas V с два спътника за Космическите сили на САЩ. Стартът се излъчва на уебсайта на компанията, съобщи ТАСС.

Ракетата носител, чиято първа степен е оборудвана с руски двигател РД-180, разработен от НПО "Енергомаш" (част от Роскосмос), стартира от космодрума Кейп Канаверал (Флорида) в 19:15 ч. по източното крайбрежие на САЩ (02:15 ч. по московско време на 2 юли). Ракетата носи спътника WFOV и пръстена USSF-12, предаде БГНЕС.

Oще по темата

Първоначално изстрелването беше насрочено за четвъртък, но поради облачното време и приближаващата гръмотевична буря беше решено да се отложи с един ден. Ракетата носител носи два сензора, единият от които, сателитът WFOV, е с инфрачервен сензор и ще осигури на американските военни висококачествени изображения на бойното поле.

Предназначението на втория сателит, наречен USSF-12 Ring, е засекретено, като на уебсайта на ULA се посочва единствено, че той е необходим "за демонстриране на бъдещи технологии. И двата спътника ще бъдат в геостационарна орбита на височина около 36 000 км над екватора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

Нищо не произвеждаш ти. Погледни се. Хванал да си цъка плюсове. Руснаците в това време строят ракетни двигатели.

17

Ха ха

преди 1 година

Русия нищо не произвежда, освен трошляци.

16

Анонимен

преди 1 година

До 17Ти бъзикаш ли се? Рашките една ракета не могат да изстрелят, Мъск го прави през ден.

fallback