Снимка: БГНЕС
fallback

15-годишно момче загина при стрелба в столицата на САЩ Вашингтон, а други трима души бяха ранени, включително служител на столичната полиция.

Жертвите са били простреляни на кръстовище в северозападната част на Вашингтон около 18:00 ч. източно време (22:00 GMT), съобщи началникът на полицията Робърт Конти.

We can confirm that one of our members working in the area of 14th and U St NW has been shot. The member has been transported to the hospital and is in stable condition.

— DC Police Union (@DCPoliceUnion) June 20, 2022


Стрелбата се развила по време на неразрешено празненство, предаде БГНЕС.

Полицейският служител и двамата ранени възрастни се възстановяват в болници в района, заяви Конти по време на пресконференция.

Той каза също, че при стрелбата е използван пистолет и полицията не е стреляла по заподозрения. Оръжието все още не е открито, нападателят се издирва.

Запитан дали убитото момче е било цел на стрелбата или не, Конти отговори, че просто не знае и че властите са на предварителния етап на разследването.

"Това е неприемливо. Трябва да сме сигурни, че лицата ще бъдат подведени под отговорност за действията си", добави той.

@PoPville

— Emir Sfaxi (@EmirSX) June 20, 2022


Стрелбата се случва ден след инцидент в търговски център във Вирджиния. В събота едно лице стреля с пистолет, след като в търговския център Tysons Corner Center избухна схватка между малка група хора и чернокож мъж, което накара стотици хора да избягат и да се скрият.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 1 година

"Едно лице стреля..." Ако едно лице може да стреля, то тогава и един 3aдниk ще може да стреля. Въпросът е само, кое е по смъртоносно, лицето или 3aдниka.

24

Ха,Ха,

преди 1 година

Демокрацията е най-сполучливия инструмент на диктатурата на капитала, будалите се трепят едни други, а хитреците папкат и гледат сеир.

23

Цеко

преди 1 година

Напред краварчи, вземете и нашите кравофили в светлото кравешко бъдеще.

fallback