Снимка: БГНЕС

Администрацията във Вашингтон смята, че Русия трябва да бъде лишена завинаги от предимствата на участието в световната икономика, няма да има бърза отмяна на наложените на Русия експортни ограничения. Министърът на търговията на САЩ Джина Реймондо заяви това днес, говорейки пред Световния икономически форум в Давос.

"Ще кажа следното и знам, че президентът [на САЩ Джо] Байдън е напълно решен на това. В дългосрочен план Русия трябва да плати сериозна цена", смята тя. Раймондо отговори утвърдително на въпроса дали смята, че е необходимо Русия да плати някакъв вид "обезщетение" във връзка с войната, която води в Украйна. "Да, но дори и отвъд това <...> те трябва да бъдат лишени за дълго време от ползите на световната икономика, на световния икономически ред. Тези ограничения за износ няма да отпаднат скоро", добави министърът.

Раймондо смята, че е твърде рано да се обсъжда каквато и да е възможност за нормализиране на отношенията между Москва и Вашингтон.

"Не можем дори да започнем да обсъждаме това точно сега", отговори тя на въпрос за възможността за нормализиране на отношенията между страните. "Рано е дори да се мисли за това", добави министърът.

Коментари Напиши коментар

266

хо хо хо

преди 1 месец

И като чуя все министърки жени, като оная от Англето, дето не знаеше руските територии. Какво става по западния свят бе? Мъжете, фжендъри, а жените напред със злобата си. Малеее, горките руски войни, явно ще се бият с вражески цици.

265

Щирлиц

преди 1 месец

Америка е пътник.

264

Qanon

преди 1 месец

хахахха! много му се ще на бидона, ама нъцки! пак е сънувал...