Снимка: БГНЕС

Датата, в която България ще приеме еврото, ще се определи от самата нея. Еврото е интересен, успешен експеримент в по-голямата част от Европа, но поради различни причини някои държави може да не искат да се присъединяват към него в даден момент, тъй като имаш по-голяма свобода да използваш собствена парична политика. Това заяви икономическият съветник в кампанията на Доналд Тръмп Джефри Шлагенхауф пред bTV.

Той коментира и покачването на цените на горивата, което според него ще е до края на годината. Цената на горивата е част от спиралата на инфлацията. Бихме могли да намалим цената или да забавим увеличаването, обясни икономическият съветник.

Цената на газа ще продължи да се увеличава, за съжаление на храните, също. Това истински ме притеснява, има потенциал да предизвика сериозен глад в развиващия се свят, каза той.

Шлагенхауф посъветва българите да инвестират, защото България ще стане привлекателна за инвестиции.

 Едно от нещата, които ще се изяснят с присъединяването на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие е, че ще стане привлекателна за инвестиции. Те създават работни места и увеличават стандарта за живот. Трябва да се замислите как инвестирате инвестиции, каза той.

България може да се придържа към ангажимента на правитеството за борба с корупцията и проблемите с интегритет. Ако се справи с това, инвестициите отново ще са привлечени към България, обясни Шлагенхауф.

Имаме огромен потенциал за износ на втечнен природен газ от Щатите към Европа и не само. Можем да го правим на много по-ниски цени, каза икономистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase