Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Съд в Лондон одобри заповед за екстрадирането на Джулиан Асандж в САЩ, съобщи Гардиън.

Решението остава да бъде одобрено от британския вътрешен министър Прити Пател. Реално от нея зависи, дали Асандж ще остане във Великобритания.

Американската администрация издирва основателя на Уикилийкс по обвинения за публикуване на чувствителна информация.

Oще по темата
В момента той е задържан в Лондон.

Съдът отмени решението на предишна инстанция, което отхвърли екстрадицията на Асандж. Като основен мотив беше посочено неговото психическо състояние. Остава решението на вътрешния министър Пател.

Към момента не е ясно какви са нейните позиции по темата. Вероятно ще има разговори и с британското правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 2 години

Спазарен и продаден, британците са го изтъргувани за нещо.

21

Анонимен

преди 2 години

Това е демокрацията и свободата на словото за които тръбят Най вече САЩ и Великобритания! Заради това,че показа на целият свят какви ги върши американската армия Великобритания се съгласява да го екстрадира в САЩ където е заплашен с доживотна присъда тъй като САЩ хуманно са се съгласили да не му издават смъртна присъда на Асандж

20

По същество

преди 2 години

Към светлото бъдеще под егидата на САЩ и всички други "цивилизовани" страни, които цинично се крият зад гръмки идеали като свобода на словото, демокрация, човешки права. Когато не им играеш по свирката и не си им удобен, тия неща през крив макарон че го видиш. В такъв свят ли искате да живеете, българи?Време е да захвърлим опеката на Русия и САЩ като уж нещо по-висше и да се развиваме сами и неутрални.

fallback