Снимка: БГНЕС

Участието на американския президент Джо Байдън в срещата на ръководителите на външната политика и военните ведомства на САЩ и Украйна в хотел Warsaw Marriott продължи 41 минути, съобщи пред репортери представител на Белия дом, придружаващ Байдън по време на посещението му в Полша.

Според предоставената от него информация участието на президента "започна в 11:40 и приключи в 12:21 централноевропейско време. Американската страна все още не е предоставила информация за съдържанието и резултатите от тези преговори.

Срещата на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и шефа на Пентагона Лойд Остин с украинските външни министри и министри на отбраната Дмитрий Кулеба и Алексей Резников се състоя в столицата на Полша като част от посещението на Байдън и неговата делегация.

След срещата украинският външен министър казва, че е получил по-категорични уверения от САЩ в сферата на сигурността.

"Наистина получихме допълнителни обещания от САЩ за това как ще еволюира нашето сътрудничество в сферата на отбраната", посочи пред журналисти Дмитро Кулеба след украинско-американска среща във формат министри на външните работи и на отбраната с участието на американския президент Джо Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase