Снимка: БГНЕС
fallback

Белият дом "неуспешно" се е опитал да организира телефонни разговори между президента на САЩ Джо Байдън и "фактическите" лидери на Саудитска Арабия и ОАЕ, докато Вашингтон се опитва да засили международната подкрепа за противопоставяне на Русия и ограничаване на нарастващите цени на петрола, съобщава БГНЕС, позовавайки се на "Уолстрийт Джърнал".

"Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман и шейхът на ОАЕ Мохамед бин Зайед са отказали да разговарят с Байдън", пише вестникът, позовавайки се на официални лица.

Но за сметка на това принцът и шейхът са разговаряли с руския президент Владимир Путин миналата седмица, както и с Володимир Зеленски, отбелязва вестникът.

ОАЕ и Саудитска Арабия отказват да увеличат добива на петрол и се придържат към плана, одобрен от ОПЕК и група производители, ръководена от Русия.

Официални лица твърдят, че Абу Даби и Рияд са обезпокоени от "сдържания" отговор на САЩ на ракетните удари, нанесени от хуситите в Йемен, и от възобновяването на иранското ядрено споразумение, за което се твърди, че не отговаря на техните опасения за сигурността. Саудитска Арабия също така иска Вашингтон да предостави на престолонаследника правен имунитет, тъй като той е изправен пред редица съдебни дела в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

ББ

преди 2 години

и повлича Китай...китай ще го рекетира и ще е дистрибутор,обаче Света ни ще направи с Китай това което прави с путин...изтегляна на производствата,спиране достъп до технологии,спиране на търговията...Света ни вече никога няма да бъде същият!...та "принцове",и налагащите зависимости от русия и китай не дойдат на себе си...ги чака същото,Справедлив Свят...или ще свърши!все едно как!!!

98

ББ

преди 2 години

войната иран-ирак...и кой свали Садам???взел се на сериозно,нападащ невинни?къде е кадафи...много примери има..."принцовете" ще си заложат короните ако обидят държава като САЩ,няма сила на света която да ги спаси...ако манипулирате хората,че "сила" е путин...защото руши с ракети детски болници,родилни домове,убива възрастни хора в Украйна...това е тъмната страна...найстина ли не осъзнават троловете на путин...той се застреля...донесе невиждан позор за Народа на Русия,не го заслужават

97

ББ

преди 2 години

До Анонимена "принцовете" знаят ли какво могат САЩ?...благоденствието им се крепи на благоразположението на САЩ...Ад за децата ни ли ще строим или щастлив и Спраоведлив Свят...кой ви гарантира благоденствие и вечен живот...няма такава опция...прочетете Човешката История...клани са много по-богати...и вземали се на сериозно от "принцовете"за човещина става въпрос...могат да спестят мъки на милиарди по света ни и няма да обеднеят...повярвали си!!! ок!!!

fallback