Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Очаква се протестите на т.нар. Конвой на свободата в Отава, където трансграничните шофьори на камиони настояват за прекратяване на  изискването на правителството за ваксина срещу коронавирус, да имат  продължение и подкрепа и в много американски градове, предаде БНР.

От Министерството на вътрешната сигурност на САЩ предупреждават, че протести срещу изискванията за шофьорите да бъдат ваксинирани има вероятност да започнат в страната на 13 февруари, а конвой от камиони може да създаде огромни задръствания в района на Лос Анджелис и да  блокира движението и доставките, където ще се играе популярният в Супербоул.

Според говорителката на Белия дом Джен Саки Министерството на вътрешната сигурност има 500 служители и „набира допълнителен персонал“ в координация с полицейските сили в Калифорния, за да предотврати проблеми с провеждането на Супербоул.

Коментарите на Саки идват, след като президентът Джо Байдън е проведе разговор с канадския премиер Джъстин Трюдо във връзка с  двуседмичните протести на конвои от камиони, който нарушиха  транспортните връзки и доставките между САЩ и Канада.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 2 години

Хахах, навсякъде протести, хората се репчат, само ние българите си пийваме ракийка с мезе и не се бием с никого - просто не спазваме никакви правила! Не знам кога ще ни стигнат.

60

Ludoto Lenche

преди 2 години

....nauchete imeto na Jen PSAKI !!! Tia e primer za blondinka....vapreki ,che e chervenokosa !!!

59

Анонимен

преди 2 години

67, в грешка си. Точно от Америка ще тръгне пак свободата. В Америка много повече хора са нормални, отколкото психичноболните изкуфели либерасти. Ако стане една гражданска война, либерастичните от пад ъ ци няма да сварят да се наврат в дупките си достатъчно бързо. Знаеш ли че за 0 време истинските патриоти ще прочистят тая марксистка изззмметтт и ще ги пратят в небитието?!

fallback