Снимка: БГНЕС
fallback
Дете, тежко ранено след като автомобил се вряза в коледен парад в Уисконсин, е починало, с което жертвите на трагедията станаха шест, заяви местният прокурор, когато заподозреният се яви в съда.

39-годишният Даръл Брукс е обвинен в пет умишлени убийства, а сега е изправен пред обвинение в шесто убийство, заяви прокурорът Сюзън Опър.

Твърди се, че Брукс е насочил червения си джип към маршируващи музиканти, танцьори и деца по време на ежегодния празничен парад в неделя в град Уокеша.

Детето е идентифицирано от родителите си на страницата GoFundMe като осемгодишния Джаксън Спаркс.

"Днес следобед нашият скъп Джаксън за съжаление не оцеля от нараняванията си и почина", пишат Аарон и Шери Спаркс.

Те съобщиха, че 12-годишният им син Тъкър също е пострадал на парада, но се е "възстановил по чудо" и ще бъде изписан от болницата.

Освен Спаркс са загинали четири жени и един мъж, а 62 души са били ранени, включително други деца, някои от които все още са в критично състояние.

Брукс се яви в съда с маска на лицето и белезници на ръцете, като държеше главата си наведена, докато съдията заяви, че го грозят множество доживотни присъди, ако бъде признат за виновен за смъртните случаи.

Oще по темата

Служители на реда в Уокеша заявиха, че изглежда няма мотив за катастрофата, освен че Брукс е избягал след сигнал в дома му заради скандал, по време на който той е размахвал нож.

Общественото мнение в САЩ се вълнува от въпроса защо Брукс, който само няколко седмици по-рано е бил арестуван в близкия град Милуоки по множество обвинения в домашно насилие за това, че е ударил и блъснал майката на детето си, и има дълго досие за арести в три щата е бил освободен под минимална гаранция от 1000 долара.

 
Пет милиона долара е гаранцията, която съдът определи за 39-годишния Дарел Брукс. 
 
Властите заключиха, че подсъдимият умишлено е преминал през полицейските ограждения и се е врязал в множеството хора.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

до 1 и аднините

преди 2 години

Алоу, защо допускате нецензурен език?

7

Анонимен

преди 2 години

Видяхте ли тоя ...извънземен )подобни са избирателите но дедо Джо ,вероятно че го изкарат луд

6

Анонимен

преди 2 години

Видях му снимката рапър и наркоман ,а познайте от кой етнос е ?

fallback