Снимка: БГНЕС
fallback


Президентът на САЩ Байдън призова Конгреса да ратифицира изменение на международен договор, чиято цел е да се намалят химикалите, създадени от човека, които увреждат защитния озонов слой на Земята.

Байдън призова Сената да подкрепи ратифицирането на изменението от Кигали от 2019 г. на Монреалския протокол, което е подписано от 124 държави и настоява за намаляване на флуоровъглеводородите, или HFC - група суперзамърсители, отговорни за разрушаването на озоновия слой на Земята, предаде БГНЕС.

Изменението, в чието изготвяне САЩ имаха водеща роля призовава държавите да намалят HFC, които се използват широко в хладилници и климатици с 85 % до 2036 г.

Въпреки ролята на САЩ в изготвянето на документа, самият Вашингтон не го ратифицира, след като администрацията на бившия президент Доналд Тръмп отмени американските правила за намаляване на употребата на тези химикали.

"Ратификацията от страна на Съединените щати би допринесла за интересите на САЩ да останат лидер в разработването и внедряването на алтернативи на HFC, да осигурят достъп до бързо растящите пазари на хладилни и охладителни системи в чужбина и да стимулират американските инвестиции, износа и ръста на работните места в този сектор", се казва в писмото, подписано от Байдън

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 години

Сащ нямаше да ги има без Франция. Англичаните са били френски васали в продължение на 300 години! В един момент са забравили местното наречие (английски), който е силно повлиян от френския! 60% от думите в английския са с френски корен! Английския е по-груб и грозен френски диалект! Англичаните са комплексирани от славата и цивилизационното величие на Франция! Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията от падането на Рим насам и майка на съвременния свят!

13

God bless the US!

преди 2 години

САЩ са най-великата страна - люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Go USA!

12

Анонимен

преди 2 години

Над Австралия имаше озонова дупка, преди известно време прочетох че била изчезнала.По-добре късно отколкото никога, ратификацията.

fallback