Снимка: БГНЕС
fallback

Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп продава хотела си във Вашингтон. Златните букви на фамилията на политика ще изчезнат от главната улица на американската столица, предава РИА Новости.

Според информацията на изданието преговорите са в напреднал етап.

Хотел „Тръмп Интернешънъл“ се намира на „Пенсилвания Авеню“, на 500 метра от Белия дом и на километър от Капитолия.

Oще по темата
Подобно на другите хотели, петте златни букви от фамилията на политика красят фасадата на многоетажната сграда. Компанията на Тръмп управлява сграда на Старата поща, която превърна в хотел, от 2012 г. Определеният годишен наем е от няколко милиона долара, а в интериора са вложени инвестиции от няколкостотин милиона. Хотелският бизнес на Тръмп бе силно засегнат от пандемията от Covid-19.

Изданието твърди, че подробностите по сделката все още са неизвестни и сключването й ще отнеме много време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Въпрос

преди 2 години

"Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп продава хотела си във Вашингтон." - А спрете да лъжете. Никакъв свой хотел не продава Тръмп. Продава правото на концесия върху сграда във Вашингтон. Кой е луд налива пари и инвестиции напоследък в провалените от демократите щати? Дайте статии колко бизнеси и обикновени нормални хора ги напускат. Стиска ли ви?

28

Анонимен

преди 2 години

30, Уикилиберастия, в САЩ има милиони дела които се водят не само м/у бизнеси, а м/у всякакви лица. ВСЕКИ съди ВСЕКИ в САЩ. Това върви с десетилетия, на ден се отварят стотици хиляди нови дела за какво ли не. Така че онова което казваш, няма нищо общо с президентството на Тръмп. Колко дела мислиш че примерно Апъл водят в момента? Не онея за които знаеш, като цяло питам?

27

Уикипедия

преди 2 години

До Анонимен КАТО ЧЕ ЛИ СИ ПРАВ ...През юни 2016г. USA Today публикува анализ на съдебни спорове,включващи Доналд Тръмп,като установи,че през последните три десетилетия Тръмп и неговият бизнес са били замесени в 3500 съдебни дела във федерални и щатски съдилища на САЩ,безпрецедентен брой за кандидат за президент на САЩ.От 3500 дела, Тръмп или някоя от неговите компании са били ищци в 1900; подсъдими в 1450; и с обявен фалит или друго в 150.Тръмп бе посочен в най-малко 169 дела пред федералния съд

fallback