Снимка: БГНЕС
fallback

Oще по темата
Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди своя план да изтегли американските военни от Афганистан до края на този месец, предава Bulgaria ON AIR

. Той направи това, въпреки че бе призован вчера на извънредна виртуална среща на Г-7 от лидерите на други страни от групата, по-специално от Европейския съюз, Съединените щати да поддържат безопасността на летището на Кабул, "докогато е необходимо".

Седемте посочиха и че талибаните трябва да осигурят напускането на страната на тези които искат. Въпреки това, военната група забрани на афганистанците достъпа до летището в Кабул, където има няколко километра от чакащи хора да излетят.

Най-малко 70 700 души са били превозени със самолети от Кабул. А по думите на Байдън изтеглянето на американските войски от страната трябва да приключи скоро, поради нарастващата заплаха от атака на групировката "Ислямска държава" в афганистанската столица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

комитата

преди 2 години

да ги маха от Сирия и Ирак докато е време ,че пак няма д а има време да избяга като в Авганистан

9

Анонимен

преди 2 години

Смело си плюха на петите и безстрашно хукнаха назад.

8

АнгличаниИзбити1837г

преди 2 години

За два дена, няколко десетки афганистански селяни избиват 4 000 (четири хиляди) английски войници в една клисура в Афганистан през 1837г., по времето на английската кралица Виктория.

fallback