Снимка: архив, БГНЕС

Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс е имал вчера тайна среща в Кабул с лидера на талибаните Абдул Гани Барадар, съобщава във вторник "Вашингтон пост".

Още по темата

Според правителствени източници, цитирани от изданието, двамата са провели среща очи в очи, като това е първата подобна среща на най-високо ниво, откакто талибаните поеха контрола над столицата на Афганистан Кабул.

Освен това изданието отбелязва „ироничната“ страна на ситуацията, тъй като преди 11 години Барадар беше задържан от агенти на ЦРУ и на Пакистан, след което лежа 8 години в затвора. Впоследствие Барадар водеше преговорите със САЩ в Катар.

Подробностите за разговорите на Бърнс и Барадар не бяха разкрити, като срещата се случва на фона на изтеглянето на американски и други западни военни сили от Афганистан, чийто срок изтича в края на месеца.
 

Коментари Напиши коментар

32

ББ

преди 1 година

нещо като кръстоносците...самоизяли се,тея ще ви обявят свещенни...и бог да ви е на помощ...САЩ си има интереси...предадохте ни...предавате ни прекалено дълго време...успех!!!!

31

ББ

преди 1 година

хехе бг ен.ч.ре...първи разбрали за "тайната"среща...ама талибаните първо бяха при путин...всеки с гънка може да го провери...САЩ казаха...щом искате да живеете като роби....ок...децата на САЩ повече няма да умират...за предатели,...атентати...ще има...и в русия...и в китай...тея са...фанатици...да играем...от САЩ ги е страх...ако не ги нападаме...ще се насочат към руските и китайските...мюсюлмани...и в ЕС има...това пожелахте...тарикати,децата на САЩ ще работят за...САЩ...Бог да пази САЩ!!!

30

Брей... кисело мляко

преди 1 година

Краварите са голям т'шак! Нали никога не преговаряха с терористи?