Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че двамата със съпругата му Джил ще получат нова доза ваксина срещу коронавирус, като допълнителната доза стане достъпна за всички пълнолетни в САЩ от следващия месец.

"Ще си направим трета доза", каза той пред ABC News в интервю, излъчено в четвъртък.

Отбелязвайки, че той и първата дама са получили ваксина в началото на тази година, Байдън каза, че "е минало време".

Със страховете, че защитната сила на ваксините срещу коронавирус може да се изчерпи и да се появят още по-инфекциозни щамове като щама Делта, Байдън в сряда обяви, че всички възрастни американци ще могат да се подложат на трета доза осем месеца след последната си ваксинация. Това ще стане достъпно през втората половина на септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Уууу

преди 2 години

Ей дано сега след 3та доза на Байдън му дойде акъла.

30

Щедър

преди 2 години

"Това ще стане факт, след като допълнителната доза стане достъпна" ?? - Ако не му е достъпна въпреки че уж президент, аз обявявам че му дарявям моите две дози, като филантроп за САЩ. И искам само благодарствена статия за жеста ми, спасяващ най-гласувания за Белия Дом. Но по интересното е, тия журналисти дето пишат такива бисери с акъла си са ли? Или са се ваксинирали вече. На тях ще преотстъпя щедро и ваксините за децата си за третата им ваксина. За да стане още по-интересно.

29

Анонимен

преди 2 години

Нека, нека, памперсите да си бият и 30та ако искат. Най-после нещо *умно* от дегенерастията. Ободбрявам.

fallback