Снимка: БГНЕС
fallback

Роднините на загиналите и ранените при срутването на жилищната сграда в "Surfside" в Маями, Флорида ще получат 150 милиона долара обезщетение. Това съобщи „Fox News“ с позоваване на решението на съда на окръг Маями-Дейд.

Тази сума включва 50 милиона долара застрахователни плащания и поне 100 милиона долара за загуба на недвижими имоти във вече не съществуващата сграда. 
 
"Основната грижа на съда винаги са жертвите. Правата им ще бъдат защитени", цитира телевизионният канал съдия Майкъл Хантсман.
 
Отбелязва се, че този размер на обезщетението няма да включва възможни плащания за множество искове на роднини, които са били внесени в съда от края на юни. Всички петиции ще бъдат събрани в един колективен иск, който ще бъде разгледан от съда отделно.
 
Многоетажна жилищна сграда се срути през нощта на 24 юни. През първия ден от руините бяха извадени 37 души. След това обаче не бяха намерени оцелели. На 7 юли властите решиха да спрат спасителната операция, сега търсят телата на жертвите на мястото. Според последните данни жертви на колапса са станали 97 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 2 години

Не се разбра! Освен от застрахователите, останалите пари от щата ли ще са?!? Защото исковете към компанията явно са отделни!

1

Анонимен

преди 2 години

Че малко ли са?

fallback