Снимка: архив, БГНЕС
fallback

САЩ са нанесли въздушен удар по милиции, подкрепяни от Иран, в Ирак и съседна Сирия като ответна мярка срещу множащите се атаки с дронове, засягащи интересите им в Ирак, предаде АФП.

Според Ройтерс и Синхуа ударите, нанесени по две локации в Сирия и една в Ирак, са били насочени срещу оперативни обекти и складове с оръжие, използвани от милициите "Катаиб Хизбула" и "Катаиб Саид аш Шухада". Вашингтон обвинява тези групи, че са извършили нападения с дронове срещу обекти и военнослужещи на САЩ на иракска територия.

Пентагонът не съобщи дали има убити и ранени. Ударите са били нанесени по нареждане на президента Джо Байдън. Това е вторият случай, при който той нарежда ответни удари срещу подкрепяни от Иран паравоенни групи след встъпването си в длъжност преди пет месеца.

Бойци от "Ал Хашд аш Шааби" в Ирак са убити при въздушните удари, нанесени снощи от САЩ. Това съобщи днес тази влиятелна паравоенна проиранска коалиция, като заплаши "да отмъсти за мъчениците" си, предаде АФП, цитирана от БТА.

"Шепа бойци" са загинали при тези атаки според нейно комюнике.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

ББ

преди 2 години

...и това дори не е началото...САЩ се върнаха...

30

ББ

преди 2 години

До *** Комунистелементарни манипулации...демек оставете ги бре нека убиват народите си...нека ги ограбват...мафиоти...алчни крадци...властолюбци...болни с его...е САЩ няма да са съучастници в престъпления...САЩ ще атакуват и убиват всички престъпници и терористи,ограбващи Народите си и отнемащи Свободата на невинни и беззащитни...Бог да пази САЩ,самотният боец защитаващ Свободата ни...милиарди ви подкрепяме...Справедлив Свят!!!или го погребете... моля!!!

29

Анонимен

преди 2 години

Има ли още Кули - Простаци ???

fallback