Снимка: БГНЕС
fallback
Властите на Тексас са приели нов закон, който забранява на компании и институции в щата да изискват от жителите му да предоставят документи и доказателства за ваксинация като условие за предоставяне на всякакви услуги. Законът беше подписан от губернатора на Тексас Грег Абът, съобщава ТАСС.
 
Визявление, публикувано на уебсайта на губернатора, се посочва, че "тексасците трябва да могат свободно да ходят където искат, без никакви ограничения и изисквания". 
 
"Днес подписах закон, който забранява на всеки бизнес или държавна агенция в Тексас да изисква ваксинационен паспорт или каквато и да е информация за ваксинацията", каза губернаторът. Както той подчерта, на територията на Тексас няма да е възможно да се искат данни за ваксинациите "като условие за получаване на каквито и да било услуги или достъп до където и да било".
 
Този законопроект преди това беше одобрен от законодателния орган на щата. Републиканците бяха авторите на инициативата. През април Абът, също представител на Републиканската партия на САЩ, подписа изпълнителна заповед с подобно съдържание.
 
Тексас е един от икономически най-развитите американски щати и се нарежда на първо място по добив на петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 2 години

Последния нормален щат.

20

българин

преди 2 години

Тексас е свободен щат! Там хората се радват на пълна свобода!

19

Анонимен

преди 2 години

Те същото направиха и смазките ама пропуснахте да го напишете

fallback