Снимка: БГНЕС
Дъщерите на 44-ия президент на САЩ Барак Обама са участвали в протестите, организирани от движението "Black Lives Matter". За това Обама разказа в интервю за Си Ен Ен.
 
Говорейки за участието на дъщерите си в протестите той заяви: "Винаги съм загрижен за тяхната физическа безопасност, това е естеството на бащинството". Според бившия президент Саша и Малия "имат тънко чувство за добро и зло". 
 
Бившият президент изрази увереност, че дъщерите му и много техни връстници са "заинтересовани не само да вдигат шум", но и "да променят системата".
Още по темата
 
През април тази година съдебните заседатели в Минеаполис постановиха обвинителна присъда по делото на бившия полицай Дерек Шовин, който използва задушаваща техника при ареста на Флойд. Шовин е осъден за непредумишленото убийство на афроамериканеца. Очаква се присъдата на бившия полицай да бъде обявена по-късно този месец.
 
Масови демонстрации срещу нарушаване на правата на чернокожите се проведоха в САЩ след смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис, Минесота през май 2020 г. Полицията използва удушаваща техника, за да арестува афроамериканеца. Умира малко след това в болницата. Демонстрациите бяха придружени от сблъсъци с полицията, множество случаи на грабежи и вандализъм.

Коментари Напиши коментар

15

Ахаа

преди 1 година

Кой магазин са обрали ?

14

Аз съм тъп, вие не:)

преди 1 година

=Младите искат да променят системата, смята бившият президент------ Само да не ми разправя Обамата че той и дъщерите му не знаят че БЛМ е марксическа организация. И че не е на ясно за каква система става дума.

13

Анонимен

преди 1 година

Няма такова лицемерие и простотия - баща ти е бил е президент, а ти отиваш да протестираш, защото си тежко репресиран!? BLM е изцяло политически проект на демократите, а целта радикализация на расова основа, а след тази мозъчна промивка, гласуване под строй за модерните комунисти. Да не говорим, че точно черните трябва осъдят и да се разграничат от закоравели престъпници като мъченика Флойд, за да се интегрират.