Снимка: БГНЕС
Дъщерите на 44-ия президент на САЩ Барак Обама са участвали в протестите, организирани от движението "Black Lives Matter". За това Обама разказа в интервю за Си Ен Ен.
 
Говорейки за участието на дъщерите си в протестите той заяви: "Винаги съм загрижен за тяхната физическа безопасност, това е естеството на бащинството". Според бившия президент Саша и Малия "имат тънко чувство за добро и зло". 
 
Бившият президент изрази увереност, че дъщерите му и много техни връстници са "заинтересовани не само да вдигат шум", но и "да променят системата".
Още по темата
 
През април тази година съдебните заседатели в Минеаполис постановиха обвинителна присъда по делото на бившия полицай Дерек Шовин, който използва задушаваща техника при ареста на Флойд. Шовин е осъден за непредумишленото убийство на афроамериканеца. Очаква се присъдата на бившия полицай да бъде обявена по-късно този месец.
 
Масови демонстрации срещу нарушаване на правата на чернокожите се проведоха в САЩ след смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис, Минесота през май 2020 г. Полицията използва удушаваща техника, за да арестува афроамериканеца. Умира малко след това в болницата. Демонстрациите бяха придружени от сблъсъци с полицията, множество случаи на грабежи и вандализъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase