Снимка: БГНЕС
САЩ предстои да обявят как точно възнамеряват да разпространят 80 милиона дози от ваксините си за коронавирус в други страни през следващите две седмици, пише БГНЕС.
 
Това съобщи държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по време на съвместна пресконференция с президента на Коста Рика Карлос Алварадо.
 
"По някое време през следващите две седмици ще обявим процеса, чрез който ще разпространяваме и продаваме тези ваксини", каза той, цитиран от Ройтерс. В същото време шефът на американската дипломация твърди, че Вашингтон ще разпространява ваксини безпристрастно и в съответствие с научен подход, без да се взимат предвид никакви политически пристрастия.
 
По-рано говорителят на Белия дом Джен Псаки обяви, че до края на юни САЩ ще изпратят общо 80 милиона дози коронавирусни ваксини до други страни, от които 20 милиона дози лекарства ще бъдат прехвърлени в страни, борещи се с пандемията. Това е в допълнение към 60 милиона дози неодобрена от Америка ваксина, разработена от британско-шведската компания AstraZeneca в сътрудничество с университета в Оксфорд, която ще бъде изпратена от Вашингтон в чужбина през май-юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase