Снимка: БГНЕС
fallback

В продължение на години правителството на САЩ до голяма степен игнорира съобщенията за мистериозни летящи обекти, наблюдавани при движение през ограниченото военно въздушно пространство, но сега бавно започва да признава, че НЛО, които Пентагонът нарича неидентифицирани въздушни явления, са реални.

Въпреки че със сигурност е преждевременно да се спекулира дали тези летящи обекти идват от друг свят, американската армия наскоро потвърди автентичността на няколко видеоклипа и изображения, показващи срещи с неидентифицирани летящи обекти - подклаждащи въпроси за това, което Пентагонът знае за подобни инциденти.

Следващият месец Службата на директора на Националното разузнаване и други агенции трябва да доставят некласифицирани доклади за НЛО на Конгреса.

Наблюдателите на Министерството на отбраната също иска да проучи как Пентагонът е обработвал доклади за НЛО.

Източник, познаващ темата, каза по-рано този месец пред CNN, че в близко бъдеще ще бъдат разкрити повече данни за това как са били обработвани тези срещи през последните години.

Ето какво трябва да знаете за НЛО:

Какво е НЛО?

Накратко НЛО е летящ обект, който изглежда или се движи различно от всеки самолет, използван от САЩ или друга държава.

По своята същност НЛО са забулени в мистерия и все още има много повече въпроси, отколкото отговори за тези необясними инциденти.

През последните години има многобройни наблюдения на НЛО, но военните едва наскоро провериха шепа от съобщените срещи.

Миналият месец Пентагонът потвърди автентичността на снимките и видеоклиповете, направени от персонала на флота през 2019 г., които изглежда показват, че обекти във формата на триъгълник мигат и се движат през облаците.

Друг набор от снимки от военноморските служители показаха три обекта, очевидно летящи в небето, оформени като сфера, жълъд и метален балон.

През април 2020 г. Пентагонът пусна три кратки видеоклипа от инфрачервени камери, които показваха, че летящи обекти се движат изключително бързо. Два от видеоклиповете съдържат записи на гласовете на наблюдателите, които реагират страхопочитателно колко бързо се движат обектите. Един глас предполага, че това може да е дрон.

По-рано военноморският флот призна достоверността на видеоклиповете, направени през септември 2019 г., но официално ги пусна месеци по-късно, "за да се изяснят всякакви заблуди на обществеността относно това дали кадрите, които се разпространяват, са реални или не, или има още към видеоклиповете", каза тогава говорителят на Пентагона Сю Гоф.

"След задълбочен преглед департаментът установи, че разрешеното пускане на тези некласифицирани видеоклипове не разкрива никакви чувствителни способности или системи", казва Гоф в изявление, "и не засяга никакви последващи разследвания на нахлуване във военно въздушно пространство от неидентифицирани въздушни явления."

През 2017 г. един от пилотите, който видя един от неидентифицираните обекти през 2004 г., каза пред CNN, че те се движат по начини, които той не може да обясни. "Когато се приближих до него ... той бързо се ускори на юг и изчезна за по-малко от две секунди", каза пенсионираният пилот от американския флот Дейвид Фравор. "Това беше изключително рязко, като топка за пинг-понг, отскачаща от стена. Все едно се удари и отиде в другата посока."

Говорим ли за извънземни?

Признанието на правителството на САЩ, че НЛО са реални, несъмнено поражда въпроса: Сами ли сме?

Луис Елизондо, бившият ръководител на класифицирана програма за изследване на потенциални НЛО, заяви пред CNN през 2017 г., че лично вярва, че "има много убедителни доказателства, че може да не сме сами".

"Тези самолети - ние ще ги наречем самолети - показват характеристики, които понастоящем не са нито в инвентара на САЩ, нито в който и да е чужд инвентар, който ни е известен“, каза Елизондо за обектите, които са изследвали. Той споделя, че е подал оставка от Министерството на отбраната през 2017 г. в знак на протест заради тайната около програмата и вътрешната опозиция срещу финансирането ѝ.

Но в действителност интересът към работата на Пентагона с докладвани неидентифицирани летящи обекти има повече общо с това да се гарантира, че евентуалните последици за националната сигурност се приемат сериозно - независимо дали са от този свят или не.

"Няма значение дали това са метеорологични балони, малки зелени човечета или нещо друго - не можем да поискаме от нашите пилоти да изложат живота си излишно на риск", заяви Рейчъл Коен, говорител на сенатора от Демократична Вирджиния Марк Уорнър, пред CNN през 2019 г., след като сенаторите получиха класифициран брифинг от служители на флота за неидентифицирани самолети.

Какво ще разкрие предстоящият доклад за НЛО?

Докато експертите по темата аплодираха неотдавнашните действия на американското правителство за споделяне на повече информация за срещи с НЛО, съобщени през последните няколко десетилетия, мнозина остават скептични, че предстоящият доклад от кабинета на директора на националното разузнаване и други агенции ще предостави цялостен поглед по въпроса.

Това е така, защото Пентагонът дълго се съпротивлява да признае, че част от наблюдаваното е просто необяснимо, въпреки убедителните доказателства, че тези обекти показват характеристики, които обикновено не са свързани с конвенционалните самолети, според Елизондо.

"Най-добрият сценарий ... има междинен доклад, който ще отговори на намерението на Конгреса с обещание да предостави друг доклад след този", каза Елизондо пред репортери миналия месец. "За съжаление има много повече неща, които не знаем, отколкото знаем. Добрата новина е, че най-накрая го приемаме на сериозно".

Преди това Пентагонът е проучил записи на въздушни срещи с неизвестни обекти като част от класифицирана програма, която е стартирана по заповед на бившия сенатор-демократ Хари Рийд от Невада.

Програмата стартира през 2007 г. и приключи през 2012 г., според Пентагона, тъй като Министерството на отбраната прецени, че има по-високи приоритети, които се нуждаят от финансиране.

Рийд, Елизондо и други, които настояват правителството да публикува повече информация за НЛО, казват, че материалите, които са били освободени досега, само надраскват повърхността на това, което е известно.

Миналата година Пентагонът създаде работна група, която да разбере по-добре "същността и произхода на НЛО", се казва в изявление на Министерството на отбраната. "Министерството на отбраната и военните ведомства приемат много сериозно всякакви нахлувания с неупълномощени самолети в нашите полигони за обучение или определеното въздушно пространство и разглеждат всеки доклад. Това включва проверки на набезите, които първоначално се отчитат като НЛО, когато наблюдателят не може веднага да идентифицира какво той или тя наблюдава ", продължи изявлението.

Работната група включва видеоклиповете, чиято автентичност е потвърдена миналия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Стар набор

преди 2 години

Не се очудвайте, ако скоро се заговори за необходимостта от Световно Правителсто, което единствено ще бъде способно да се пребори с извънземните и да защити Земята, както и да се пребори с бъдещи ПЛАНдемии, следващата е Климатичната Криза. Днес от Брюксел съобщиха, че това предизвикателство ще да струва по 1000 милиарда Евро годишно на данъкоплатците от ЕС. Ха наздраве сега !

89

Анонимен

преди 2 години

Да не се окаже само, че Господ, Буда, Алах и Шива са менажери работещи в една и съща компания ;) Няма да кажат нищо за други същества. Само Ние сме навсякъде ;) Спете спокойно...и се молете! ...;) Не се базирайте на факти, а само на книгата - Алиса в страната на чудесата. Колко много поколения са били лъгани. А толкова много положителен потенциал има в хората. Естественно, че не сме сами, трябва по телевизията ли да Ви го кажат?!? Или да почука извънземно на вратата Ви за да отворите?!?

88

Анонимен

преди 2 години

Да не се окаже само, че Господ, Буда, Алах и Шива са менажери работещи в една и съща компания ;) Няма да кажат нищо за други същества. Само Ние сме навсякъде ;) Спете спокойно...и се молете! ...;) Не се базирайте на факти, а само на книгата - Алиса в страната на чудесата. Колко много поколения са били лъгани. А толкова много положителен потенциал има в хората. Естественно, че не сме сами, трябва по телевизията ли да Ви го кажат?!? Или да почука извънземно на вратата Ви за да отворите?!?

fallback