Снимка: БГНЕС
Президентът на САЩ Джо Байдън определи като "окуражаващо" решението на американския регулатор да одобри употребата на ваксината от "Бионтех" и "Пфайзер" за непълнолетни на възраст от 12 до 15 години. В изявлението на президента от понеделник се отбелязва още, че скоро се очакват нови препоръки от федералните центрове за профилактика и контрол на заболяванията (CDC) във връзка със ситуацията с коронавируса в страната, съобщава ТАСС.
 
"Безопасните и ефективни ваксини ограничават разпространението на вируса, спасявайки хиляди животи и позволявайки на милиони американци да започнат да се връщат към нормалния живот", каза Байдън. 
 
"През следващите дни ще чуем повече от федералните центрове за контрол на заболяванията и Превенция относно техните препоръки."
 
Американските федерални центрове за контрол и превенция на заболяванията издадоха препоръка на 27 април, според която сега е позволено пребиваването на открито без защитни маски, независимо дали жителите са ваксинирани срещу коронавирус. Хората, които са били напълно ваксинирани, могат да забравят за маската дори при малки улични срещи на улицата или при посещение на открити веранди на кафенета и ресторанти, заобиколени от непознати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase