Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Федерални следователи са извършили обиск в апартамента в Ню Йорк на Рудолф Джулиани - бившият кмет на мегаполиса, който после стана личен адвокат на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Конфискувани са били електронни устройства, съобщава „Ню Йорк таймс”.

Адвокатът на Джулиани - Боб Костело, потвърди, че е била изпълнена съдебна заповед за претърсване на дома на клиента му. Самият Джулиани засега не е коментирал въпроса.

Федерални прокурори в Манхатън разследваха бизнес отношенията на Джулиани в Украйна. Двама бивши негови съратници - Лев Парнас и Игор Фруман, бяха обвинени в нарушения на финансиране на предизборна кампания и за други прегрешения.

Работата на Парнас и на Фруман е включвала и усилия за помагане на Джулиани да изнамери преди президентските избори през 2020 г. информация, която да навреди на Джо Байдън и на сина му Хънтър. Парнас и Фруман са помагали и, както казват разследващите, на усилията за отстраняване на тогавашния посланик на САЩ в Украйна Мари Йованович, припомня БТА.

Парнас е роден в Украйна, а Фруман - в Беларус, но след емигрирането в САЩ е работил в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Кочьо

преди 3 години

Мария Бакалова е била.Забравила си е нацапаните си прашки!

19

Напреднал+

преди 3 години

Вместо да разследват Байдънови, те разследват изобличителя им Джулиани - Ашколсум на Демократите........

18

Битие грешного Руди

преди 3 години

До АнонименДЖУЛИАНИ Е ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ПРОГОНИ НА ВРЕМЕТО МАФИЯТА ОТ НЮ ЙОРК!...Я пак ?Джулиани 70те е бил ДЕМОКРАТ, верен член на партията... докато през 80-те не открива че при Републиканците има по-голяма далавера и изведнАж ...става Републиканец. С огромни мераци за власт 90-те започва от популизъм шумни дела срещу мафия/???/ и финансисти за да спечели популярност преди кандидатстването си за кмет на Ню Йорк.Започва добре ... после се оссира... и го гонят. Опитва да стане сенатор..греда.

fallback