Снимка: БГНЕС

Настоящата американска администрация счита постиженията в областта на вътрешната политика за приоритет, заяви политическият анализатор Ян Бремър пред ТАСС, цитирани от БГНЕС.

Първите 100 дни от управлението на американския президент Джо Байдън са доста успешни, ако вземем предвид постиженията му в областта на вътрешната политика, която настоящата администрация на САЩ смята за основна, докато отношенията с Москва в момента не са приоритет за Вашингтон. Това мнение изрази американски външнополитически анализатор, основател и президент на международната изследователска и консултантска компания Eurasia Group Ян Бремър.

"Най-важна за Байдън е вътрешната политика, като по-голямата част от вниманието му е съсредоточена върху нея", каза политологът. Според него "в това отношение първите 100 дни от дейността на президента са успешни".

Бремър обясни, че "Наблюдаваме много по-висока от очакваната степен на ваксинация [на американски граждани срещу коронавирус], както и трилиони долари отделени [от федералния бюджет в резултат на споразумения с Конгреса на САЩ] в помощ [на националната икономика] и мерки, стимулиращи [нейния растеж]".

"До края на годината ще бъдат разпределени още трилиони [долари в подобна подкрепа за икономическия растеж в САЩ]. Както по отношение на ваксинацията, така и за икономическия отговор [на пандемията], Съединените щати сега са лидер сред останалия свят и това повиши популярността на Байдън до 60%", убеден е експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase