Снимка: БГНЕС
fallback

Властите във Вашингтон се съгласиха да платят над 1,6 милиона долара по две дела за ареста на около 200 протестиращи по време на инаугурацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп през януари 2017 г. , съобщава ТАСС, позовавайки се на публикация на "Вашингтон пост".

Ищците, представлявани също от Американския съюз за граждански свободи (ACLU), настояха, че полицейските служители са нарушили конституционните права на журналисти, наблюдатели и протестиращи, като ги арестували, след като някои вандали извършили жестокости в центъра на Вашингтон.

Според съдебните документи, администрацията на столичния район се задължава да изплати над 600 хиляди долара на шест ищци, чиито интереси се представляват от ACLU, както и 1 милион долара в иска на още 200 задържани. Групата твърди, че служителите на реда са ги оставили без храна, вода и достъп до тоалетна за 16 часа.

Кметът на Вашингтон Мюриел Баузър и полицията отказаха да коментират възможното въздействие на съдебните решения върху бъдещи демонстрации. "Решихме проблема", каза кметът.

БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Аха!

преди 3 години

Американската 'демокрация' е борса на неправомерни действия!

7

Анонимен

преди 3 години

Значи на червените терорист им плащат обезщетения а на меирните граждани от 6-ти януари им дават по 20 години затвор затова че са взлезли в капитолия с разрешението на полицията и са си направили снимки.Американска демокрация дами и господа.

6

Анонимен

преди 3 години

чао-чао Демократична Америка, няма да липсваш на много !!

fallback