Снимка: БГНЕС

Виола Дейвис, Шер, Марая Кери, Бионсе и много знаменитости от шоубизнеса приветстваха решението на съда, с което във вторник беше осъден бившият полицай Дерек Шовин за убийството на Джордж Флойд, предаде БГНЕС.

Смъртта на Джордж Флойд, който бе задушен от полицай, предизвика вълна от емоции по целия свят. Хиляди демонстранти се събраха, за да осъдят расизма и полицейското насилие. 
 
Във вторник излезе и съобщението за присъдата на съда, който призна Дерек Шовин за виновен за смъртта на 46-годишния афроамериканец в Минеаполис през май 2020 г. Все още не е оповестено каква е точната присъда на бившия полицай, но го грозят до 40 години затвор.
 
Решението на съда се смята за историческо в Съединените щати и е приветствано от всички страни, включително и от Холивуд. 
Още по темата
"Виновен! Тъй като това е така. Почивай в мир, Джордж Флойд. Вие и вашето семейство бяхте оневинени", реагира актрисата Виола Дейвис. Приветствайки присъдата, Кери Уошингтън смята, че има "още много работа“, която трябва да се свърши, за да се получи "справедливост" и по други дела.
 
"Справедливост. Изпращам любовта си към семейството и приятелите на Джордж Флойд", написа Капитан Америка - Крис Евънс.
 
"Виновен, Виновен, Виновен. Никой не печели. Джордж Флойд вече не е тук и в крайна сметка някой е отговорен за това, Дерек Шовин", реагира Упи Голдбърг. Подобно чувство сподели и продуцента на "Анатомията на Грей" Шонда Раймс, която припомня, че "присъдата няма да върне г-н Флойд. Но правосъдието е истина", каза тя.
 
На своя уебсайт Бионсе приветства решението след години на "злощастно правосъдие" и призовава за молитви за онези, които са жертви на "твърде много години на неравенство". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase