Снимка: Pixabay
fallback
Сладките напитки увреждат паметта на децата и способността им за учене. До този извод стигнаха американски учени от университетите в Джорджия и Южна Калифорния, чиито изследвания бяха публикувани в портала "ScienceDaily".
 
Експертите провели поредица от експерименти върху плъхове. Учените установили, че гризачите, консумирали вода със захар в ранна възраст, са по-склонни да имат проблеми с паметта.
 
Изобилието от сладки напитки довел и до промяна в съставът на чревните бактерии на животните, което от своя страна е повлияло отрицателно на функционирането на мозъка им.
 
В бъдеще учените се надяват да определят дали здравословният начин на живот може да обърне вредата, причинена от увеличения прием на захар в началото на живота.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Така

преди 3 години

Бедните деца пият вода, богатите само сокчета и кола. Изтегли кредит, купи да детето си сокче.

4

Анонимен

преди 3 години

Нека отсега да почнат да забравят, че в момента се намираме в апогея на най-срамната ситуация в цялата история на българската държава.

3

Анонимен

преди 3 години

Ама и аз това се чудя- защо са всичките тия реклами по ТВ-то на шоколади,бонбони, сладолед,бисквити.кока кола,всякакви подсладени или -още по лошо-със аспартам,напитки..а няма реклама на ябълки,круши ,портокали,моркови и други полезни плодове и зеленчуци :)

fallback