Снимка: БГНЕС

Facebook премахна видео от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп от страницата на снаха му Лара Тръмп.

Още по темата

Социалната медия забрани достъпа на Тръмп от платформата му през януари след бунта на негови поддръжници в сградата на Капитолия във Вашингтон.

Лара Тръмп, нов сътрудник на Fox News, публикува видео, на което интервюира задава на Доналд Тръмп редица въпроси.

По-късно тя публикува екранна снимка на имейл, който получила от Facebook, предупреждавайки я за забраната.

"В съответствие с блокаva, който поставихме в акаунтите на Доналд Тръмп във Facebook и Instagram, по-нататъшното съдържание, публикувано с гласа на Доналд Тръмп, ще бъде премахнато и ще доведе до допълнителни ограничения в акаунта", пише в имейла.

Лара Тръмп, която е омъжена за сина на бившия президент Ерик Тръмп, вместо това публикува интервюто за собственото си онлайн предаване The Right View на видео платформата Rumble.

"Точно така, ние сме на крачка по-близо до "1984" на Оруел. Уау", коментира тя в профила си в Instagram.

Дългогодишният поддръжник на Тръмп и телевизионният водещ на Fox News Шон Ханити определи този ход като "екстремна цензура" в пост в Twitter.

Спирането на акаунта на Тръмп във Facebook на 7 януари, ден след бунтовете в Капитолия ,се преразглежда от новия надзорен съвет, създаден да се произнася по противоречиви решения за модериране.

Защитавайки забраната по онова време, шефът на Facebook Марк Зукърбърг каза: "Ние вярваме, че рисковете да позволим на президента да продължи да използва нашата услуга през този период са просто твърде големи."

Доналд Тръмп също беше забранен от Twitter и YouTube.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase