Снимка: БГНЕС
fallback

От февруари администрацията на Джо Байдът се опитва да се свърже с правителството на Северна Корея, но без успех. В следващите дни президентът на САЩ ще изложи своята бъдеща политика спрямо КНДР, а това най-накрая предизвика реакция от семейство Ким.

Сестрата на севернокорейският лидер Ким Йо Чен предупреди САЩ "да не създават проблеми". В обръщение към държавните медии, тя разкритикува Америка и Южна Корея за провеждането на съвместни военни учения.

Коментарът й идва ден преди висшите американски служители да пристигнат в Сеул.

Пхенян все още не е признал, че Джо Байдън е спечелил изборите в САЩ. Двете страни остават в конфликт по отношение на програмите за ядрени и балистични ракети на Северна Корея.

Ким Йо Чен беше цитирана от официалния вестник "Родонг Синмун" да казва: "Един съвет към новата администрация на САЩ, която се бори да разпространи миризма на барут по нашата земя. Ако искате да спите спокойно през следващите четири години, по-добре се въздържайте да създавате проблеми в първата си стъпка."

Тя повтори противопоставянето на страната си на съвместните военни учения - които Северна Корея описва като подготовка за инвазия - като каза: "Южнокорейското правителство отново избра "Марш на войната", "Марш на кризата".

Ким Йо Чен е по-малката сестра на Ким Чен Ун и единствената от неговите братя и сестри, считана за близък и мощен съюзник.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Коко

преди 3 години

Перкото да внимава тоя Ким не е дипломата Путин няма да им пусне аванта и ще берат ядове какво дирят Американците да се заяждат със Северна Корея а като гледам и с почти всички държави за какви се имат

105

Анонимен

преди 3 години

Предпочита змии. От еднооките.

104

Анонимен

преди 3 години

Тая дали яде змии, или плъхове?

fallback