Снимка: БГНЕС
fallback
Първата реч в телевизионния праймтайм на американския президент Джо Байдън беше посветена на борбата с коронавируса, предаде БНР. Той обяви, че до края на този месец в САЩ ще има 100 милиона ваксинирани срещу COVID-19, а до края на май ще е възможна имунизация на всички пълнолетни. Той отново призова американците да се ваксинират:
 
"Ако всички го направим, ако изпълним нашата част, до 4 юли има добър шанс вие, вашите семейства и приятели да можете да се съберете задния си двор или в квартала си и да отпразнувате Деня на независимостта с барбекю. Това няма да са големи групи от хора, но предвид изминалата трудна година Денят на независимостта ще е нещо наистина специално".
Oще по темата
 
В речта си Байдън изтъкна, че в САЩ близо 530-те хиляди са починали от коронавируса, а това надвишава общия брой на американските жертви в Първата и Втората световна война, конфликта във Виетнам и при атентатите на 11 септември. 
 
В речта си Байдън призова още в САЩ да се прекрати омразата към азиатски американци, която се наблюдава след началото на пандемията.
 
Джо Байдън изнесе речта си след като подписа пакет за икономическа помощ заради пандемията в размер на близо 2 трилиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 3 години

Този президент е на 78 години. Над 70-годишна възраст немалко хора заболяват от старческа деменция и не схващат какво говорят. Безпокои ме фактът, че президент Байдън нарече Путин "убиец". Mr Байдън, не Путин, а Сталин е бил убиец и то на хиляди татари и азиатци от Средна Азия. Ама това е било преди 90 години и сетне Русия е освободила Европа от нацизма. Оттогава ли помните?

28

Анонимен

преди 3 години

Що ли не му вярвам на този президент?Да насаждаш расова омраза за да спечелиш изборите не е най-достойния подход.Нещо като "нощното шкафче" на ББ и нашия зле известен президент.

27

Аха

преди 3 години

Предполагам, че на плейбек е ''говорил'', едва ли може да запомни толкова нещо !

fallback