Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, когото Сенатът оправда по обвинението в подстрекателство към бунт, обеща да продължи да защитава "величието на Америка", предаде Франс прес.

"Нашето великолепно, историческо и патриотично движение "Да направим Америка отново велика" едва сега започва", реагира Тръмп в комюнике, в което отново се представи за жертва на "лов на вещици".

Oще по темата

"През идните месеци ще имам да споделя много неща с вас и нямам търпение да продължа нашето невероятно приключение по пътя към величието на Америка", добави той, без да уточни как вижда политическото си бъдеще.

Тръмп благодари на всички сенатори, "които защитиха гордо конституцията" и разкритикува процеса по импийчмънт като "нова фаза от най-големия лов на вещици в историята".

"Никой президент никога не е бил третиран по такъв начин", заяви той.

Петдесет и седем сенатори гласуваха "виновен", а 43 гласуваха "невинен". Необходимото за осъждането му мнозинство от две трети в горната камара не бе достигнато, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Anonimen

преди 3 години

Тръмп беше президент до 20ти Януари. Сега си седи във Флорида и си чака присъдъте една след друга.

51

Анонимен

преди 3 години

Тръмп е Президента на САЩ и сред хората във Флорида!Комрад Байдън е назначен от глобалисткия елит и го охранява 30 хилядна армия във Вашингтон!Телени мрежи,вишки,въоръжени до зъби пазванти.Защо ли?

50

До Един от Юг 60

преди 3 години

Доколкото знам дрогар не е обидна дума, но не позна - нито съм бил комунист, нито поддържам Байден още по малко Тръмп, нито демократите. От коментарът ти разбирам че си в Щатите и четеш фалшивите новини които ние тук в БГ поне можем да сравняваме с други източници. Живей си в измисленият свят на Юг където кравите пасат а нас не ни мисли. Само си запази коментариите за себе си че ставаш смешен.

fallback