Снимка: БГНЕС
fallback

По време на четвъртия ден от процеса за импийчмънт на Доналд Тръмп в Сената на американския Конгрес, защитниците на бившия президент изложиха позициите си в продължение на три часа, след което бяха подложени на разпит от сенаторите, предад БТА, позовавайки се на ДПА.

Демократите се интересуваха от това как необоснованите твърдения на Тръмп за изборни измами са радикализирали неговите привърженици.

Oще по темата

Републиканците задаваха въпроси за това дали импийчмънтът е политически спектакъл, целящ да дискредитира Тръмп. Представители и на двете партии питаха дали Тръмп е предприел действия, за да спре насилието на 6 януари.

Тази сутрин местно време Сенатът ще се събере отново и се очаква да се гласува по обвинението в подстрекаване към бунт, повдигнато на Тръмп.

За да бъде призната вината на Тръмп, 17 републиканци трябва да минат на страната на демократите. Досега само няколко умерени сенатори от Републиканската партия казаха, че имат желание да признаят вината на Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Жоро

преди 3 години

А за Андрю Куома няма ли да напишете какви ги върши с ковида и домовете за стари хора?Ще влиза ли в затвора или?

21

Жоро

преди 3 години

''Досега само няколко умерени сенатори от Републиканската партия казаха, че имат желание да признаят вината на Тръмп.'' Каква вина бе драги журналистчета? Нали това ще се гласува?

20

Демократ

преди 3 години

Ттръмп е наи великият президент на - сащ опитват се да го очернят но глобалистките планове ще претърпят неуспехНека има - дезифектанти за всички по светът

fallback