Снимка: БГНЕС
fallback
Twitter реши да премахне акаунта на бившия американски президент Доналд Тръмп за системни подстрекателства към насилие. Той няма да получи акаунта си, дори и отново да се кандидатира за Белия дом, съобщи финансовият директор на социалната мрежа.
 
"Според нашите правила, когато някой е с премахнат акаунт от платформата, той си остава с премахнат акаунт, без значение дали е коментатор, финансов директор или бивш или настоящ политически ръководител", заяви Нед Сегал по телевизията за финансова информация Си Ен Би Си.
Oще по темата
 
През януари привърженици на Тръмп нахлуха в Капитолия и тогава Twitter замрази, а след това и премахна акаунта на Доналд Тръмп, който имаше 88 милиона последователи. 
 
Мрежата премахна и множество радикални акаунти, които подкрепяха бившия президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 3 години

Кои се интересува от Тшиттер ?!

28

Анонимен

преди 3 години

Не е добра идея да влезнеш във война с над 90 млн. американци, но щом Twitter решиха: моля... Достатъчно е стотина от тях да дадат на съд тази фирма и тя да се забърка в съдебни дела. Мисля, че президент Тръмп разполага или ще намери способни адвокати.

27

Анонимен

преди 3 години

Аха...щото Тръмп и подъжниците му са заритали за Туитър, след оруелските изващения.Скоро Туитър и сие ще ядат хурката в момента в който Тръмп и повече от половин америка си създадат своя платформа. Те си мислят че като успешно опорочиха изборите, ще стане по-добре за тях. Акъла им е не повече от тоя на Дорси

fallback