Снимка: БГНЕС
fallback
Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф призова Вашингтон да се върне към ядреното споразумение, като посочи приетото от парламента решение, което ще принуди правителството да затвръди позицията си по ядрения въпрос, ако санкциите на САЩ не бъдат облекчени до 21 февруари, предаде Ройтерс.
 
Зариф посочи, че през юни в Иран предстоят избори. Ако бъде избран президент, който е поддръжник на твърдата линия, ядрената сделка може да бъде поставена под още по-голяма заплаха, подчерта външният министър в публикувано вчера интервю за в. "Хамшахри".
 
В иранския парламент привържениците на твърдата линия преобладават. През декември те приеха закон, с който дават двумесечна отсрочка за облекчаването на санкциите.
 
Администрацията на президента Джо Байдън обмисля начини за възстановяване на ядреното споразумение, което неговия предшественик Доналд Тръмп напусна едностранно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 години

А сега ще разберем на истинските диктатори какво им е удобно.

3

До долните

преди 3 години

Брей. Много па сте войнствено нещо настроени ?Що не се запишете доброволци в Юесей армия и да ви спуснат там (Иран) да донесете демокрацията. Както направихте в Ирак, Афганистан, Югославия, Либия...Ама в Сирия ударихте на камък *** !Щом мислите че ще ви е по-леко в Иран. Пробвайте ?

2

Избори в Иран

преди 3 години

Много важно- избори в една диктаторска държава, управлявана от джихадистки тирани. Никакви компромиси с феодалните диктатори. Тоя министър де вземе да се скрие някъде, защото е смешен...

fallback