Пит Бутиджидж. Снимка: БГНЕС
fallback

Сенатът на САЩ утвърди номинацията на Алехандро Майоркас за министър на вътрешната сигурност и на Пит Бутиджидж за министър на транспорта в администрацията на президента Джо Байдън, предаде ДПА.

Горната камара на Конгреса одобри с 56 гласа "за" при 43 "против" номинацията на Майоркас и с 86 "за" при 13 "против" номинацията на Бутиджидж.

Майоркас, който в администрацията на Обама бе заместник-министър на вътрешната сигурност, ще стане първият министър с латиноамерикански произход и първият имигрант, който ще поеме това министерство.

Oще по темата

Той е роден в Куба и допринесе за въвеждането на програмата от ерата на Обама, която позволи на имигранти без документи, пристигнали в САЩ като деца, да остават в страната. Очаква се новият министър да възобнови програмата.

39-годишният Бутиджидж е ветеран в политиката и бивш кмет на Саут Бенд, щата Индиана. Той е добре известна фигура благодарение на включването си в надпреварата за президентските избори през 2020 година.

Бутиджидж става първият член на правителство в историята на САЩ, който не крие, че е хомосексуалист. Той заяви намерението си да се бори за план за транспортната инфраструктура на стойност 1 трилион долара.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 3 години

До така езаради приемането на християнството. Затова и християнството е атакувано сега . Интерсно защо исляма не е. Джедж знае

49

Анонимен

преди 3 години

До Piet Butiegig 50 Да. Голяма тема е.Затуй и избраха Бутито да свърши тая работа. Щото е способен. А не щото е излязъл от гардероба.

48

така е

преди 3 години

края на цивилизациите с това се познава , гръцата , римската все пак римската издава закони против хомото

fallback