Снимка: архив, БГНЕС

Новата администрация на САЩ благодари на Световната здравна организация за ръководната й роля в борбата срещу коронавирусната пандемия и я увери във финансовата си подкрепа, предаде Франс прес. САЩ обявиха вчера, че се връщат в организацията, след като Доналд Тръмп искаше те са изтеглят.

"САЩ имат намерение да изпълнят финансовите си задължения към СЗО", заяви днес главният американски имунолог Антъни Фаучи, представляващ новата администрация на заседание на изпълнителния съвет на СЗО.

Още по темата

Фаучи увери, че страната му е готова да подкрепи международния отговор на пандемията и да участва в глобалната програма за осигуряване на ваксини срещу коронавируса, добавя Асошиейтед прес.

Имунологът съобщи, че новият президент Джо Байдън ще разпореди САЩ да подкрепят механизма КОВАКС, предвиждащ доставка на ваксини на всички нуждаещи се по света, независимо дали са в богати или бедни страни. САЩ ще подкрепят и механизма за разпространение на диагностични тестове и медикаменти за лечение на пациенти с коронавируса в страните по света.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase