Снимка: БГНЕС
fallback

Избраният президент на Америка Джо Байдън вече пристигна във Вашингтон със съпругата си Джил. Камала Харис и нейният съпруг също влязоха в Капитол. 

Само след броени минути ще започне встъпването в длъжност на 46-я лидер на Съединените американски щати. Президентът Доналд Тръмп няма да присъства на церемонията и няма да посрещне новото първо семейство в Белия дом.

Церемонията по случая се очаква да започне в 11.15 часа местно време или 18.15 (българско време).

Церемонията ще се проведе на амфитеатрална сцена, разположена пред обширната зелена площ срещу Конгреса. Първо Лейди Гага ще изпее националния химн. После певицата Дженифър Лопес ще има изпълнение и накрая Байдън и Харис ще положат клетва точно на обед местно време. След това Байдън ще произнесе реч.

Всички гости и участници в церемонията са с маски заради коронавируса.

В Twitter Джо Байдън написа "Над Америка изгрява нов ден."

Гледайте церемонията на живо:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 3 години

Освен че нито един поддръжник не отиде, речта е гледана онлайн по време на живото предаване от едва 30 000 души ахахаххЯвно на никой не му дреме за тоя, пък и вотът беше фалшифициран, така че няма нищо чудно в това.

91

Анонимен

преди 3 години

ХАХАХАХАХХХАХАХХАХАХХАХАХХАХАААААААААААААААА,.........................

90

Анонимен

преди 3 години

Да не би случайно да сме станали американски щат, че всички медии излъчихте речта на този паун? Кога ще предавате на живо речите на френския, на немския президент?

fallback