Снимка: БГНЕС
fallback

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън, който трябва официално да встъпи в длъжност след ден, обяви по-рано днес, че е номинирал за заместник-министър на здравеопазването Рейчъл Левин - транссексуален експерт по педиатрия и психиатрия, съобщава NBC News.

Към момента Левин е директор на здравеопазването в щата Пенсилвания, а назначаването му е "исторически" прецедент в историята на САЩ.

Oще по темата
"Д-р Рейчъл Левайн ще осигури стабилно лидерство и основни познания, от които се нуждаем, за да прекараме хората през тази пандемия - независимо от техния пощенски код, раса, религия, сексуална ориентация, полова идентичност или увреждане - и ще отговори на обществените здравни нужди на страната ни в тази критична ситуация момент и след това", заяви Байдън.

"Тя представлява исторически и висококвалифициран избор за подпомагане на здравните политики на нашата администрация", пише още в своите мотиви Байдън.

Демократите ще поемат контрола над Горната камара на Конгреса тази седмица, която трябва да потвърди назначенията на президента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

245

Кфйрй

преди 3 години

Само да кажа на тия който защитават тоя преди ми Америка няма никога да бъде както допреди напускането на Тръмп и това единствения президент който не е направил война погледнете оня Буш, Клинтан, ОБама беше поставен от тая мумия която е сега както се казва опипваха почвата

244

Анонимен

преди 3 години

Че какво очаквате всички с от едно котило,то за това еврогейския съюз му се радват )

243

Ямболски цървул

преди 3 години

Световният елит ще ни налага хомоти и хомота,чрез тази изкукуригала дядка!

fallback