Снимка: Pixabay
fallback
Правителството на САЩ потвърди, че се извършва "голяма и продължаваща" кибератака срещу негови мрежи, предаде Ройтерс.
 
Смята се, че хакерите работят за Русия и следят вътрешния имейл трафик в американските министерства на финансите и на търговията, съобщи по-рано тази седмица агенцията, като се позова на свои източници. Те изразиха опасения, че засечената кибератака може да е едва "върхът на айсберга".
 
"Ситуацията търпи развитие и докато продължаваме да работим, за да установим пълния мащаб на тази кампания, ние знаем, че този пробив е засегнал мрежи на федералното правителство", казаха в съвместно изявление Федералното бюро за разследване (ФБР), Агенцията за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата и службата на директора на националното разузнаване. Трите институции са създали обща група, която да координира отговора на американското правителство.
 
Съветникът в Белия дом за националната сигурност Робърт О'Брайън прекъсна обиколката си в Европа и се върна във Вашингтон заради масираната кибератака, съобщиха по-рано американски медии.
 
Русия отрече да е замесена в хакерското нападение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

ФАШ

преди 3 години

Верно много халюцинират , привижда им се всичко .

58

Хакера

преди 3 години

Краварите да пушат по-малко и да наблягат на лопатите , скоро ще има нужда от много гробове!

57

Хакнатият

преди 3 години

Айде нека първо САЩ да кажат що за фийчър е Intel Management Engine (IME) в американските процесори за персонални компютри и сървъри, защо руснаците не ги използват в техните държавни и военни сървъри и тогава да обвиняват останалия свят, конкретно в тая статия Русия...

fallback