Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън е поискал пълна дезинфекция на Белия дом, след като Доналд Тръмп и администрацията му напуснат.

Байдън вече е наредил всяка стая в сградата, която е близо 17 000 квадратни метра, да бъде цялостно почистена и напръскана с противовирусни препарати, пише BG-VOICE.

„Администрацията на г-н Тръмп е осеяна с коронавирус през последните няколко месеца. Няма да рискуваме“, каза Байдън.

Oще по темата

„Цялата града ще бъде дълбоко почистена, дори ще сменим дръжките на вратите и меката мебел. Вирусът може да се задържи върху всякакви повърхности, така че цялата сграда ще бъде избърсана с дезинфектант, за да се „изгони“ всякаква следа от Тръмп и хората му“, каза още Байдън.

От GSA, администрацията, която контролира почистването на офисите в Източното и Западното крило на Белия дом, потвърдиха, че ще извършат всичко според изискванията. Ще бъдат подменени дори ключовете за осветлението, както и килимите. Тези, които имат по-специална и историческа стойност, ще бъдат запазени. Останалите ще бъдат „сериозно“ почистени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

факт

преди 3 години

Евтино ще им бъде да залеят всички стаи и мебелите с бензин и спирт за горене и да запалят. После обществени поръчки за мебели, дограма, боя, мазилки... Най добре даже да сринат цялата сграда и да построят чисто нова. Поне пари имат, не са бедни хора.

25

Фобия

преди 3 години

бай Дън където и да отиде му мирише на гробище.

24

Озадачен

преди 3 години

А не мислите ли че щеше да е доста ненормално ако беше наредил - "нищо да не се чисти и тоалетните да не се мият!"Егати и 'новините'!

fallback