Майкъл Флин. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп помилва бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин, който се призна за виновен, че е излъгал ФБР по време на разследването дали е имало руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г.

"За мен е Голяма Чест да обявя, че генерал Флин получи пълно помилване. Честито на генерал Флин и на прекрасното му семейство. Знам, че сега ще прекарате фантастичен Ден на благодарността", написа Доналд Тръмп в Twitter.

Флин, пенсиониран генерал от армията, се призна за виновен през 2017 г., че е излъгал ФБР за контактите, които е имал с посланика на Русия в САЩ в трите седмици преди встъпването в длъжност на Тръмп през януари 2017 г.

Оттогава той се опитва да оттегли показанията си с мотива, че прокурорите са нарушили правата му и са го подмамили да направи самопризнания. Обявяването на присъда срещу Флин беше отложено неколкократно, припомня БНР.

Русия отрича да се е намесвала в изборния процес в САЩ през 2016 г.
 

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 месец

До 3

Тръмп спечели изборите 2016 след като Доналд Жуниър и Генерал Флин получиха информация от руснаците за Хилъри, Стив Банон развъртя социалните медии и Роджър Стоун съветваше Тръмп за всяка стъпка. Доналд Жуниър си призна и не беше осъден. Всеки един от другите трима излъга за това как са постигнали изборната победа с измама и беше осъден по един или друг начин. Главният герой във филма обаче стоя 4 години на гребена на вълната и си помисли че с лъжи може да стои там вечно - но уви няма.

7

Анонимен

преди 1 месец

Къде го помилва?
В смисъл по какво го помилва?

6

Анонимен

преди 1 месец

мафия!