Снимка: БГНЕС
fallback

Вече десетилетия семейство Байдън е под светлината на прожекторите в Америка. Но едно от децата на новоизбрания президент Джо Байдън често се опитва да я избегне - най-малката му дъщеря Ашли Байдън.

Тя прекарва години, призовавайки за реформа на наказателното правосъдие. Докато служи като старши изпълнителен директор в организация, която твърдо се противопоставя на смъртното наказание, тя основава и собствена благотворителна марка дрехи за хората в нужда.

Но освен това, коя е Ашли Байдън?

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Thanksgiving! 🦃 Sorry for the inactivity; I’ve been a bit busy but plan to be more active!

Публикация, споделена от (@thebidens) на Ное 30, 2019 в 9:39 PST

Ашли Байдън е родена на 8 юни 1981 г. По-големите й брат Бо и Хънтър Байдън - са родени от първата съпруга на Джо Байдън - Нейлия. Двойката има и още една дъщеря на име Наоми.

През 1972 г. трагедия покосява семейството. Нейлия и Наоми загиват в катастрофа, точно когато Джо се готви за първия си мандат в Сената. Три години по-късно той среща Джил, която след няколко месеца ще влезе в ролята на Първа дама на САЩ.  "Тя ме накара да осъзная, че семейството ми може отново да е цяло", пише той в мемоарите си от 2007 г.

Братята и сестрите на Байдън винаги са били близки. "От момента, в който се роди, братята й се грижеха за нея", споделя Джил Байдън пред Delaware Today за Ашли през 2018 г. "И тя винаги искаше да е като тях. Където и да отидеха, тя искаше да е с тях, а те я взимаха."

За съжаление Бо Байдън издъхва от рак на мозъка през 2015 г.  Ашли почита паметта му, като пуска нейната марка "Livelihood". Логото на марката включва лък, който символизира как "понякога трябва да бъдем издърпани докрай, за да стреляме напред."

"Той беше моят лък. Ракът му ме постави на колене", казва Ашли. "Нямах друг избор, освен да стрелям напред, да продължа, да продължа да се прицелвам в собствените си мечти."

Тя предпочита да стои далеч от общественото внимание

Въпреки че живее под светлината на прожекторите през по-голямата част от детството си и през ранните си години, 39-годишната Ашли обича своята анонимност. Instagram профилът й е личен. Тя обикновено свежда и социалните изяви до минимум, тъй като се чувства неспокойна.

"За мен е чест да бъда тук в зала, пълна с жени, които управляват. Всъщност тук има една наистина добра енергия и се чувствам комфортно, а рядко се чувствам така на такива събития", признава тя по време на една от редките си публични изяви на срещата Women Rule 2014 във Вашингтон, окръг Колумбия.

До голяма степен детството й е нормално. Тя учи в частната гимназия в Блумингтън, Делауеър. След това записва културна антропология в университета Тулейн. След дипломирането тя все още не е сигурна каква ще бъде следващата й стъпка. Затова Ашли работи като сервитьорка в пицария в родния си град.

Социалната работа се превърща в нейна страст. В продължение на четири години тя работи като помощен персонал в детска клиника за психично здраве. След като се връща в университета за да завърши магистър по социалните политики, тя работи в приемни центрове и центрове за задържане на непълнолетни.

Ашли се бори за съдебна реформа

Преди да се оттегли в очакване на това дали баща й ще бъде следващия президент на Америка,  Ашли е изпълнителен директор на Делауерския център за правосъдие. Провеждайки проучвания и предлагайки програми като намеса и превенция на престъпността за младежи, организацията се ангажира, вече почти век, да помогне на тези, които преди са попаднали в затовра, да започнат наново, след като бъдат освободени.

"Всеки ден е наистина значим", каза Ашли пред Glamour през 2017 г. "Снощи един от ръководителите ни успя да намери работа на някого, който тъкмо бе излязал от затвора. Тя отиде в девет часа през нощта, за да му даде униформа за новата му работа и му направи снимка с нея, а той изглеждаше толкова горд, че отново ще се труди. Работата, която вършим, оказва влияние върху истинските  хора."

Ашли първо бе асоцииран директор, преди да бъде повишена в изпълнителен директор през 2014 г.

Съпругът й е хирург

Ашли се запознава с Хауърд Керин благодарение на покойния си брат Бо през лятото на 2010 г., твърдят от People. Двамата са заедно в продължение на няколко години, преди да вдигнат сватба в  Римокатолическата църква в Делауеър.

Джо Байдън подкрепя брака им напълно. "Това е правилният човек. А той ще вземе една прекрасна жена", казва той.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

So happy to be back in Belize for the 13th year with World Pediatric Project

Публикация, споделена от Howard Krein (@h_krein_md) на Яну 22, 2019 в 2:03 PST

Керин, чиито родители са евреи, е хирург, който в момента е специализиран в пластиката на лицето. Според неговия LinkedIn той е и старши директор по здравеопазване и политика в Центъра за рак на Сидни Кимел. Майка му Бъни е работила в кардиологията като асистент на лекар.

Тя се занимава с мода и има свой бранд - Livelihood

Ашли казва, че винаги е знаела, че иска да помага на хората. "Страстта ми се появи още докато бях съвсем малка- Баща ми бе държавен служител, а майка ми - учител в държавното училище. Да помагам е в моето ДНК", каза тя пред Glamour.

Паралелно с работата си в Центъра за правосъдие в Делауеър, Ашли основава марка за дрехи през 2017 г. Според сайта на марката Livelihood е "социално и етично осъзната компания за уикенд облекло". Десет процента от всички приходи се даряват на местни благотворителни организации, базирани в Делауеър.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sneak Peak of @Gilt x Livelihood -- an exclusive new hoodie collection benefiting Livelihood’s community revitalization initiatives, launching on February 8th at 9am EST. All net proceeds go to neighborhoods-in-need, starting with Wilmington, DE and Anacostia, D.C. #LinkInBio #GetInvolvedInYourHood @Gilt @plazadeaubrey

Публикация, споделена от Livelihood Inc (@livelihood2017) на Фев 6, 2017 в 10:32 PST

Съвсем наскоро Livelihood преработи униформите за персонала в хотел "Хамилтън". Ашли проектира новия облик, за да съвпадне с обновлението на хотела. В замяна на това хотел "Хамилтън" дари 15 000 долара на  Livelihood.

Тя е най-големият почитател на Джо Байдън

Въпреки че се притеснява от общественото внимание, Ашли винаги е подкрепяла баща си. В стъпителна реч, преди появата на Джо Байдън във виртуалния 2020 Democratic National Convention, тя похвали ценностите на баща си: "Той ще бъде корав, грижовен и принципен ... Той ще бъде най-лошият враг, който някой побойник е виждал."

Ашли е придружавала баща си през по-голямата част от политическата му кариера, още когато е била малко момиче. Тъй като кампанията за президент на САЩ се разгорещи, тя активизира усилията си, за да насърчи подкрепата на избирателите за дуото Байдън-Харис.

"Когато казвам, че съм готова за това Байдън да е президент, не е само защото мисля, че баща ми е най-добрият човек. Баща ми като президент ще ни помогне да разрешим някои от големите предизвикателства на нашето поколение. Той ще помогне на нашите държавни училища да станат по-равни и справедливи, за да можем да изпълним обещанието всички хора да имат равен старт. Той ще направи грижите за децата по-достъпни и ще създаде добре платени работни места в синдикатите. Той ще се справи с климатичната криза, защитавайки нашите земи и морета, ще развие политики, които ценят нашата околна среда и ще развият нашата икономика и чиста енергия. Той има съпричастност и сила да ни помогне да се справим с расовите и икономическите различия, които подкопават всички общности", казва тя.

Ashley Biden is all of us right now

💃🏻💃🏻💃🏻#BidenHarris2020 pic.twitter.com/VI3utcbAxs

— Mariana Perez (@ohMariana) November 8, 2020

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

оин

преди 3 години

Какво плачете на чужди гробища,погледнете собствените си.И откъде ги измисляте тези цифри като самите американци не са сигурни в тях.

56

цфт

преди 3 години

Голяма новина ,голямо сравнение.Те не знаят къде се намира България,но ние знаем всичко за тях и ка искате да ....

55

doko

преди 3 години

Сега ще започне голямо хвалене и целуване на *** от тамошните медии. Тръмп не е цвете, но през целите тези 4 години го изкараха най-голямата *** в историята. Тъпите им шоута всекидневно дрънкаха глупости за него, обаче хората видяха това двуличие и много хора пак гласуваха за тромпета. Гледайте сега как всяка издънка на Байдън ще бъде подмината, като малка гара, а всеки слух за Тръмп го дъвчат по 1 месец.

fallback