Снимка: БГНЕС
fallback

За разлика от Мелания Тръмп, която просто ще трябва да се раздели със званието Първа дама, Иванка Тръмп губи много повече от избора на Америка да не даде на баща й втори мандат. Тя ще загуби не само титлата си на Първа дъщеря, но и... работата си.

Oще по темата

Иванка Тръмп "работеше" в администрацията на Тръм като съветник на президента по въпроси, свързани с образованието и икономическо поощрение на жените и техните семейства, както и създаване на работни места и икономически растеж чрез развитие на работната сила, развиване на умения и предприемачество.

Преди да се настани в Белия дом тя ръководеше разработките и придобиванията на компанията за недвижими имоти на баща си - Trump Organization и имаше собствена модна линия. Тя се появи и като съдия в заседателната зала на риалити шоуто на Тръмп - The Apprentice.

Но като се вземе предвид ролята й в Белия дом и фактът, че на практика цялата й професионална история е свързана с баща й, се появява и въпроса: Какво ще прави тя, когато дните й като Първа дъщеря приключат?

Иванка вероятно би могла да се върне в организацията на Тръмп. Но това може би не е най-стабилното работно място, след като баща й напусне поста на президент, пише The Guardian. Окръжната прокуратура в Манхатън търси данъчните декларации на Тръмп в рамките на "сложно финансово разследване", като преди това се позовава на публични доклади за "широко и продължително престъпно поведение в организацията "Тръмп".

Държавната прокуратура на Ню Йорк също разследва дали Trump Organization и нейните служители са надули неоснователно стойността на имението Seven Springs, което се намира северно от Ню Йорк. Разследването на държавния прокурор стартира след като бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен каза пред Конгреса, че е надул стойността на активите, за да получи по-изгодни заеми и застрахователни полици.

Но връщането в света на модата също изглежда много вероятно. Всъщност едноименната марка на Иванка Тръмп вече не съществува. Тя обяви закриването й през юли 2018 г., като причина за това бе  "работата, която върши тук, във Вашингтон". Обстоятелствата, предшестващи съобщението, обаче говореха друго. Neiman Marcus и Nordstrom се отказаха от линия й през 2017 г., твърдейки, че " тя се представя лошо на пазара". Имаше и кампания, насочена към онлайн търговците, с молба да се откажат от марката в знак на протест срещу административните политики на Тръмп.

Появиха се обаче слухове, че Иванка Тръмп все пак е намерила своето място под слънцето. Според списание OK! семейство Тръмп е получило "много предложения за телевизионни реалити формати" още преди гласуването да е приключило. Според тях Иванка е особено търсена.

"Помните, че риалити телевизията направи от това семейство суперзвезди. В The Celebrity Apprentice, появявайки се до своя баща Доналд Тръмп, Иванка, Доналд Младши и Ерик се превърнаха в праймтайм звезди", казва източник на ОК! посочен като "топ телевизионен инсайдър". "Не трябва да е изненада, че децата имат намерение да се върнат към риалити телевизията, нито пък фактът, че Иванка е членът на семейството, който получава най-много оферти, включително и интерес от Dancing With the Stars."

Един предполагаем приятел на Първата дъщеря, цитиран от ОК! споделя: "Ако пожелае, тя би могла да има свое собствено шоу в праймтайма."

Последните изказвания на Иванка Тръмп предполагат постоянен интерес към обществения живот, потенциално дори и към политиката. В интервю за RealClearPolitics миналата седмица Иванка заяви, че е "прагматик, когато става въпрос за абсолютно всичко". Подобно на убеждението на баща си, че политиката е свързана с хора, а не с партии, Иванка Тръмп съобщава, че се определя като Тръмп-републиканец".

На въпрос дали би се смятала за популистка, Иванка Тръмп отговаря: "Мисля, че много от тези етикети наистина са ограничаващи по отношение на това как се определяте или как се идентифицирате, но аз изобщо не отхвърлям този етикет."

В това интервю Иванка Тръмп за първи път изрази и своята подкрепата си за ключова републиканска политика, като се обяви против абортите. "Уважавам всички страни на една много лична и чувствителна дискусия,но аз също съм майка на три деца и родителството ми повлия дълбоко по отношение на това какво мисля за тези неща. Аз съм непримиримо за живота", категорична бе тя.

Независимо от това, което Иванка Тръмп реши да прави, тя ще се справи по-добре от милионите американци, които останаха безработни по време на пандемията. Тя и съпругът й, съветникът по продажбите на недвижими имоти Джаред Кушнър, декларираха $36 151 214 и $157 020 085 в данъчните си декларации за 2019 г., според Citizens for Responsibility and Ethics във Вашингтон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

nina

преди 3 години

#57Тръмп е нарцистичен лъжец и мошенник,на всичкото отгоре и *** като ***. Иначе щеше ли да пляска този оранжъв макиаж и отвратителен перчем? А словесните му дарби просто няма смисъл да коментираме.

70

Жасмина Вичева

преди 3 години

Западен свят, винаги си виновен! И успял и неуспял!😀

69

Xaxa

преди 3 години

Защо повечето си мислят че става въпрос за Иванка ?!?!? ...

fallback